fbpx
A Magyar Turisztikai Ügynökség honlapja.

2,3 milliárd forintot költött egy dokumentumfilmre és kapcsolódó rendezvényekre a Magyar Turisztikai Ügynökség

Több más érdekes költést is tartalmaz egy lista, amire Hadházy Ákos figyelt fel.

A Miniszterelnöki Kabinetiroda szerződéseinek listájának böngészése közben több érdekességet is talált Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő.

A politikus Facebook-oldalán közzétett bejegyzésében kiemelt több tételt, így például azt, hogy 2,3 milliárd forintot kapott a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) egy „Magyarország értékeit bemutató dokumentumfilm és hozzá kapcsolódó rendezvényekre” nevű tételre. A szerződés teljesítésének kezdődátuma 2018. július 4., végdátuma pedig 2019. december 31. volt.

Az ügynökség éves működési költsége és a stratégiai feladatok támogatása 2019-ben 8, míg 2016 és 2018 között 12 milliárd forintot kóstált.

A Magyar Turisztikai Ügynökség Zrt. költései.
A Magyar Turisztikai Ügynökség Zrt. költései. A kép kattintásra felnagyítható! Forrás: Miniszterelnöki Kabinetiroda / Hadházy Ákos-Facebook

Az internetről szóló nemzeti konzultáció jogi tanácsadása 30+45 millió forintba került.

A Digitális Jólét Program megvalósulását szolgáló stratégiák kidolgozása 340 millió forintot emésztett fel.

A „Magyarország 365 Fotópályázat rendezvényszervezés és kommunikáció” cím alatt 275 millió forintot költöttek el, míg a néhány díjazott jellemzően 0,5-1 millió forint körüli összeget kapott; az öttagú zsűri néhány százezret. A begyűjtött képekhez ráadásul ingyen jutott hozzá a hivatal.

Az „56-os forradalomhoz kapcsolódó berlini, londoni és párizsi rendezvényről koncertfilm” pedig 174 millió forintba került – számolt be Hadházy a dokumentum alapján.

Érdekes tétel a „Magyarország erősödik” jelmondat szerzői jogainak átvétele a Magyar Polgári Együttműködés Egyesülettől: egészen pontosan 0 forintért jutott hozzá a Miniszterelnöki Kabinetiroda.

A szerződések teljes listája elérhető a kormány honlapján, ide kattintva.

További híreket talál a Media1-en!

Borító: a Magyar Turisztikai Ügynökség honlapja. Forrás: mtu.gov.hu.
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások