fbpx
Danny Fenster újságíró

11 év börtönre ítélt egy amerikai újságírót a mianmari bíróság

Más vádak miatt végül egyébként életfogytiglant is kaphat.

Bűnösnek találta a mianmari bíróság Danny Fenster amerikai újságírót, egyebek mellett a bevándorlási törvény megsértésében és a hadsereg elleni uszításban, ezért 11 év börtönre ítélték a férfit – számolt be a BBC nyomán a 444.

Fensterre, aki a Frontier Myanmar című független hírportál amerikai főszerkesztője, akár életfogytiglani büntetés is várhat, ugyanis mint arról a Media1 beszámolt, néhány napja terrorizmus és lázadás miatt is vádat emeltek ellene. Ezen vádpontok tárgyalása a jövő héten kezdődik.

Fenstert 2021. május 24-én, a februári katonai puccs okozta káosz idején fogták el a ranguni repülőtéren, ahonnan Kuala Lumpur érintésével az Egyesült Államokba indult volna a családjához. Fenstert azóta egy ranguni börtönben tartják fogva, óvadékkérelmét elutasították.

Az amerikai külügy Fensterre vonatkozó kéréseivel eddig eddig nem foglalkoztak a mianmari hatóságok – azt mondták, az amerikainak mindenképp őrizetben kell maradnia. A Fenster elleni ítéletre eddig még nem reagált az amerikai külügy.

További híreket talál a Media1-en!

Borító: Danny Fenster újságíró / Fotó: Fox 2 Detroit Youtube csatornája
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások