fbpx
Danny Fenster újságíró

Őrizetbe vettek egy amerikai újságírót Mianmarban

Akkor állították meg a hatóságok, amikor a yangoni repülőtéren fel akart szállni egy Kuala Lumpurba tartó járatra.

Danny Fenster a Frontier Myanmar nevű híroldal szerkesztője, és a mianmari eseményekről tudósított Yangonban – írja a 444.hu.

„Nem tudjuk, hogy Dannyt miért vették őrizetbe, és hétfő reggel óta nem tudunk kapcsolatba lépni vele. Aggódunk a jólléte miatt, és követeljük az azonnali szabadon engedését”

– áll a Frontier Myanmar közleményében. Mindössze annyi információjuk van, hogy az újságírót a hírhedt Insein börtönbe szállították, ahol borzasztó körülmények uralkodnak.

Fenster családja azt gyanítja, hogy a katonai juntának nem tetszett, hogy nem tudja kontrollálni a puccsról és a tiltakozásokról a nemzetközi sajtóba kikerülő híreket, ezért fogták el a férfit. A dokumentumai ugyanis rendben voltak, és önként akarta elhagyni az országot, hogy meglátogassa a szüleit. Az amerikai külügyminisztérium figyelemmel kíséri az esetet, és azt mondták, komolyan veszik a felelősségüket abban, hogy segítsék a külföldön lévő amerikai állampolgárokat.

A katonai junta február 1-jén puccsal szerezte meg a hatalmat, azóta számtalan tüntetés volt az országban. Tüntetőket öltek meg a katonák, a helyi médiát igyekeznek elhallgattatni. Mianmar előző előző vezetőjét, Aung Szan Szú Csít épp hétfőn állították bíróság elé.

Még több hír található a Media1-en!

Borítókép: Danny Fenster újságíró / Fotó: Fox 2 Detroit Youtube csatornája
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások