fbpx
A Mall.hu kezdőlapja.

Új tulajdonoshoz kerül a Mall.hu-t is üzemeltető Mall Group

A tranzakció még versenyhatósági jóváhagyásra vár.

A lengyel online kereskedőház, az Allegro 881 millió eurót fizet a Mall Groupért – számolt be a magyar Forbes online kiadása.

Az Allegro, a világ tíz legnagyobb e-kereskedőjének egyike bejelentette, hogy megegyezett a PPF, az EC Investments és a Rockaway Capital részvényeseivel a Mall Group és a WE DO megvételéről. A 881 millió eurós vételárat 925 millió eurós cégérték alapján kalkulálták ki, 44 millió eurós tartozásokkal számolva.

A vevőhöz kerül a Mall Group összes eszköze, valamint a WE DO logisztikai birodalma Csehországban, Szlovákiában, Magyarországon, Szlovéniában, Horvátországban és Lengyelországban. Hazánkban a Mall Group honlapja szerint a Mall.hu internetes áruház tartozik a cég érdekeltségébe.

A Mall Group 40 százaléka tartozik a cseh PPF-hez; mint arról a Media1 beszámolt, a cég élére éppen a magyarországi Telenortól igazoltak az év elején új vezért: Jan Hanust, aki két és fél év után, tavaly december végén elhagyta a Telenor Magyarországot (a PPF a magyar Telenor tulajdonosa).

Az Allegro a lengyelek kedvelt online piactere, mely 18 millió vásárlást bonyolít évente. A Mall Group felvásárlásával 70 millió vevőt ér el a cégcsoport, és 135 ezer kereskedő termékei kerülhetnek fel egy kattintással több oldalra.

A tranzakciót még jóvá kell hagyniuk a versenyhatóságoknak.

További híreket talál a Media1-en!

Borító: A Mall.hu kezdőlapja. Fotó: Mall.hu
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások