fbpx
Jan Hanus, a Telenor Magyarország volt vezérigazgatója

A Telenor Magyarország leköszönő vezérigazgatója a régió egyik legnagyobb e-kereskedelmi cégének vezetője lett

Jan Hanus lett a Mall Csoport vezérigazgatója a Telenortól történő, korábban már bejelentett január elsejei távozása után.

Az új pozíciót a HWSW vette észre a leköszönt Telenor-vezér, Jan Hanus közösségi médiás profiljában.

A 40 százalékban a PPF csoport tulajdonában lévő, 2016-ban mostani formájában létrejött Mall Csoport (Mall Group) hét országban, így Magyarország mellett Csehországban, Szlovákiában, Szlovéniában, Horvátországban, Lengyelországban és Romániában van jelen. A cégcsoport magyarországi részlege legutóbb tavaly szeptemberben került a hírekbe, miután a nyomozást követően elkészült az a mintegy 800 oldalas vádirat, mely a Mall.hu egyes beszállítóit – a webáruház tudta nélküli – 5 milliárd forintos vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalással vádolta – írja a lap.

A Mall más kelet-európai piacokon lényegesen komolyabb jelenlétet képvisel mint hazánkban, így Csehországban és Szlovákiában saját tévéadója is van a cégnek, Csehországban emellett pénzügyi szolgáltatással is jelen van.

Mint arról a Media1 is beszámolt, a Telenor Magyarország vezérigazgatói posztját Jan Hanustól Peter Gazik vette át, az ő szakmai előéletéről itt írtunk. Jan Hanus távozásakor még nem árulták el, merre folytatja karrierjét.

Jan Hanus 2018 júliusától vezette a Telenor Hungary-t, amely 75 százalékban a Mallban is 40 százalékos tulajdonos cseh PPF Csoport, és jelenleg 25 százalékban az állami Antenna Hungária, illetve azon keresztül a magyar állam érdekeltsége. A magyar Telenor élén más változás is volt nemrégiben: nyugdíjba vonult Drozdy Győző vezérigazgató-helyettes, aki még a Pannon GSM korszakban került a céghez.

További hírek találhatók a Media1-en!

Borító: Jan Hanus, a Telenor Magyarország leköszönő vezérigazgatója, a Mall Csoport új vezérigazgatója
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások