fbpx
Karas Monika, az NMHH elnöke egy korábbi sajtóeseményen

Utoljára ülésezett Karas Monika vezetésével a Médiatanács

Elfogadtak egy tanulmányt a Z- és Y-generációk internethasználatáról, rádiós frekvenciapályázatokkal foglalkoztak és médiaszolgáltatókat figyelmeztettek.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság a Media1-hez eljuttatott pénteki közleménye szerint az NMHH Médiatanács elvégezte a Szombathely 107,4 MHz, a Zalaegerszeg 92,9 MHz és a Dunaújváros 99,1 MHz, valamint a Szolnok 102,4 MHz helyi frekvenciák használatára benyújtott pályázati ajánlatok alaki vizsgálatát: előbbi kettőnél a Katolikus Rádió Zrt.-t, a dunaújvárosinál a Karc FM Média Kft.-t, míg a szolnokinál a Best Radio Kft.-t vette nyilvántartásba a grémium.

A Székesfehérvár 106,6 MHz és a Tatabánya 107,0 MHz helyi frekvenciák közösségi használatára benyújtott pályázatok tartalmi vizsgálatánál hiánypótlásra és felvilágosításra szólította fel a testület a Karc FM Média Kft.-t. Mindegyik esetben egyedül pályáztak a szolgáltatók. A grémium véglegesítette a Pécs 101,2 MHz körzeti, közösségi jellegű rádiós lehetőség pályázati felhívását is.

A szerződéses vállalások megsértése miatt e heti ülésén figyelmeztette a szekszárdi Rádió Antritt szolgáltatóját, ugyanis augusztusban kevesebb szöveget és közszolgálati, illetve a helyi közélettel foglalkozó, a helyi mindennapi életet segítő műsort tett közzé.

A testület a Nyíregyházi Televízió szolgáltatóját is figyelmeztette, ugyanis júniusban weboldalán egy vizsgált napon nem jelölte meg saját műsorainak korhatár-besorolását.

Már szinte mindenki internetezik

A 15 és 24 év közötti magyar lakosok 93,5 százaléka internetezik, az internethasználatban az egyes korosztályok között továbbra is nagy a különbség – derül ki a Médiatanács által elfogadott, az internetes közönségmérési adatok alapján készült friss tanulmányból.

Az említett Z-generáció mellett, a 25 és 40 év közötti Y-generáció, valamint a 41 és 56 év közötti X nemzedék 92,4 és 79,6 százalékban böngészi a világhálót, míg az 57-75 éves „Baby-boomereknek” csak 57,1 százaléka. Az ennél idősebbeknek csak 6 százaléka netezik.

Mint arról a Media1 is beszámolt, Karas Monika, az NMHH és a Médiatanács elnöke épp a napokban, október 31-én, vasárnap távozik hivatalából.

További híreket talál a Media1-en!

Borító: Karas Monika, az NMHH távozó elnöke korábban.
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások