fbpx
Palikék világa by Manna.

Friderikusz után Palik László is podcasternek áll

A Manna FM-et működtető céggel közösen indítanak műsort a YouTube-on.

Lemondta a Manna FM a minapi sajtótájékoztatóját, amire lapunk is hivatalos lett volna, és ehelyett az Indexnek adott interjújában árulta el a TV2-től pár napja távozó Palik László, hol folytatja ezután pályafutását.

„Palikék Világa by Manna”

– ez lesz új, YouTube-on elérhető podcast sorozatának címe, melyet a Budapest és környékén fogható Manna FM-et is üzemeltető Manna Vision Médiával közösen készít. Az online médiára „költözéséről” Palik László a következőt mondta:

„Azt gondolom, amibe most kezdek, hatalmas kihívás számomra, talán az utolsó nagy kihívásom, ugyanis a verseny itt korlátlan. A YouTube-ra percenként a világon ötszáz óra anyagot töltenek fel, egy adott percben tehát ezzel az ötszáz órával kell versenyeznie annak, aki úgy gondolja, hogy az online téren keresztül megy. Ez a dolog mindig is halálosan izgatott, és még ennyi idősen is nagyon foglalkoztat. Engem ugyanis egyetlen egy dolog érdekel, így vagyok bekötve: a verseny”.

A közös munkáról Enyedi András, a Manna Vision Media ügyvezető igazgatója is bizakodóan beszélt – ő több évtizedes televíziózás után azért vállalta el májusban ezt a pozíciót, hogy létrehozzon egy olyan médiaportfóliót, amely kellőképp korszerű és dinamikus, a jelenleg rendelkezésre álló technikákat a legmesszemenőbben kihasználja, és képes eljutni a potenciális fogyasztókhoz. Úgy gondolja, nincs már tipikus televíziónéző vagy rádióhallgató, ehelyett egy olyan közönségnek kell tartalmat gyártani, ami több felületen, több formátumban szeretne tartalmat fogyasztani, akkor és ott, amikor és ahol ő akar.

Enyedi András, az IKO volt vezetője, a Manna FM új ügyvezetője
Enyedi András, az IKO volt vezetője, a Manna FM új ügyvezetője

„A fogyasztó egy komplex médiaélményt keres, ezt kell kiszolgálni. Nem mondanám, hogy a rádió vagy a televízió lineáris verziója megszűnne. De az biztos, hogy régen egyetlen készülékre gyártottunk egy darab lineáris jelet, ez később kiegészült először az on demand szolgáltatásokkal, majd a technológiai fejlődésnek köszönhetően az egész egyszer csak felrobbant. Most úgy kell tartalmat előállítani, hogy több platformra, több formátumban gyártunk azért, hogy ugyanazt a célcsoportot el tudjuk érni, és a közönség megkapja azt a komplex médiaélményt, amit szeretne”

– mondta Enyedi. A Palik Lászlóval való közös munkával kapcsolatban hozzátette:

„A mai nappal létrejön, de valójában november 15-én indul a Palikék Világa by Manna, ami egy önálló tartalmi struktúra a YouTube-on. A műsorhoz a Manna biztosítja azt a bázist, ahol semmi mással nem kell foglalkoznunk, csak a tartalom-előállítással. Úgy tudunk kilépni az online térbe, hogy nem kell kompromisszumokat kötnünk, sem technikailag, sem tartalmilag, sem a személyi állományt tekintve. Ennek megfelelően nem feltétlenül statikus, hanem sok esetben dinamikus tartalmakat gyártunk. Nem leszünk székhez és falhoz kötve”.

Palik az induló műsoráról elárulta: a YouTube-ra november 15-étől heti három alkalommal töltenek majd fel tartalmat; hétfőn, csütörtökön és szombaton – minden alkalommal más-más tematikában. A hétfői adás főként aktualitásokról szól majd, ebben összegzik az elmúlt hét eseményeit annak függvényében, mi érdekli az embereket. A híreket a saját szemszögükből dolgozzák fel stúdióbeszélgetés, illetve helyszíni riport formájában, vagy akár külső személyek megszólaltatásával. Lesz kifejezetten mozgással, sporttal kapcsolatos formátum is:

„Iszonyatosan hiszek a sportban és az egészséges életmódban. Ma már a pandémiával kapcsolatban is azt mondják az orvosok, hogy sportoljunk, éljünk egészségesen, lehetőleg ne legyen túlsúlyunk, mert egy ilyen járvány pont azokat támadja, akiknek támadhatóbb a szervezete. Szeretném a sporthoz való viszonyomat másoknak is átadni. Ennek az eszköze a Futtában című formátum, amelyben futás közben beszélgetek a hozzám csatlakozóval, aki lehet űrhajós, kutató, de akár politikus vagy atléta is. Ezek a beszélgetések teljesen mások lesznek reményeink szerint, mint amit eddig megszoktunk »békés, nyugodt stúdiókörülmények között«, hiszen más jön ki az emberből, amikor levegőért küszködik, vagy a testében adrenalin szabadul fel”

– mondta Palik az Indexnek.

Beharangozó videó is készült:

További híreket talál a Media1-en!

Borító: Palikék világa by Manna. Fotó: YouTube
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások