fbpx
A 24.hu logója.

Kiderült a 24.hu vasárnapi leállásának oka

Az előválasztás utolsó napját és az eredmények nyilvánosságra kerülését felölelő hétvégén több magyar hírportál is elérhetetlenné vált hosszabb-rövidebb időre. Úgy tűnik, ugyanazon okból.

Mint arról a Media1 beszámolt, szombat délután a 444.hu-t túlterheléses támadás érte, melynek következtében több órára elérhetetlenné vált a hírportál. Megírtuk azt is, amikor másnap, vasárnap este a Media1 tapasztalatai szerint ismét többször leállt a 444, emellett a Mérce.hu is elérhetetlenné vált túlterheléses támadás miatt. A 24.hu-nál is problémák voltak: a Central Médiacsoport hírportálja először egyáltalán nem volt elérhető: épp az előválasztás eredményeit akarták ismertetni, amikor kénytelenek voltak a Facebookon keresztül kommunikálni olvasóikkal. Egy idő után folytatni tudták a munkát, de csak „vészüzemmódban”, korlátozott dizájnnal, és csak később tért vissza az oldal működése a normál kerékvágásba.

Most a 24.hu is elárulta, hogy esetükben is túlterheléses (azaz úgynevezett DDoS) támadásról volt szó, melyet délután 5 körül indítottak ellenük, valamint a Central Médiacsoport további termékei ellen. Ez azt jelentette, hogy a támadók igyekeztek eldugítani a Central internetes termékei számára rendelkezésre álló sávszélességet.

„Kiadónk szakemberei azóta is dolgoznak a rendszereinken, minden erőnkkel azon leszünk, hogy felkészüljünk minden hasonló esetre, és a kampány legfontosabb pillanataiban is elérhető legyen a 24.hu, bárkik, bármilyen külső támadása is éri az újságot”

– írják.

Ezenkívül ismert az is, hogy túlterheléses (DDoS) támadás érte a hétvégén az előválasztás rendszerét is.

További híreket talál a Media1-en!

Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások