fbpx
Ördög Nóra, Pachmann Péter és Divinyi Réka, a TV2 Akadémia oktatói

Ördög Nóra, Pachmann Péter és Divinyi Réka is csatlakozik a TV2 Akadémiához

Új szakok is indulnak a TV2 Akadémián.

A TV2 Média Csoporthoz tartozó TV2 Akadémia közleményben tudatta csütörtökön, hogy kibővítette oktatói gárdáját, valamint új szakot indít.

Az akkreditált felnőttképzési intézmény idén ősszel műsorvezetői és szerkesztő-riporteri, illetve a sportriporteri képzésén mintegy 34 hallgató kezdte meg a tanulmányait. Az órarendbe az általános tantárgyak mellé mint a szerkesztés, műsorvezetés és vágás, olyan specializált tárgyak is bekerültek, mint a „Digitális tartalomgyártás és brandépítés”, amelyet Ördög Nóra műsorvezető (a Nekema.hu webshop tulajdonosa) tart vendégtanárként, de megismerkedhetnek a hallgatók a showműsorok, reality show-k és napi sorozatok készítésének alapjaival is.

Ördög Nóra, a Séfek Séfe 3. évadának műsorvezetőjeként
Ördög Nóra, a Séfek Séfe 3. évadának műsorvezetőjeként
Fotó: TV2 sajtószoba

Az Akadémia több mint harmincfős tanári karához új oktatóként Pachmann Péter, a Mokka műsorvezetője is csatlakozott, aki a műsorvezetői és szerkesztő-riporteri kurzuson ad majd órákat.

Pachmann Péter, a TV2 Akadémia oktatója
Pachmann Péter, a TV2 Akadémia új oktatója. Fotó: TV2 sajtószoba / archív

Az elméleti és gyakorlati képzés mellett motivációs előadások is segítik a hallgatók fejlődését az idei szemeszter során, többek között a különböző nagy showműsorok műsorvezetőjeként ismert Till Attila és a Tények műsorvezetője, Gönczi Gábor is megosztja a diákokkal a szakmával kapcsolatos tapasztalatait és tanácsait.

Szujó Zoltán, Lékai-Kiss Ramóna és Till Attila, a Ninja Warrior műsorvezetői 2021-ben
Till Attila (jobbra)  a Ninja Warrior műsorvezetőként / Fotó: TV2/ Media1-archívum

 

Gönczi Gábor, a Tények műsorvezetője
Gönczi Gábor, a Tények műsorvezetője. Fotó: TV2 sajtószoba / Media1-archívum

„Célunk, olyan komplex tudású médiaszakemberek képzése, akik az Akadémián szerzett elméleti ismeretekkel és szakmai gyakorlattal az iskola elvégzése után bármilyen televíziós munkára vagy produkcióban való közreműködésre alkalmasak lesznek”

– mondta el Sallai Zsuzsa, a TV2 Akadémia menedzsere. Sallai hozzátette: a legjobb tanulóik számára a különböző szakmai együttműködéseknek köszönhetően nem csak a TV2-nél, hanem rádióknál, online szerkesztőségekben, sőt, akár műsorgyártó cégeknél is lehetőség nyílik a szakmai gyakorlatszerzésre, illetve a későbbiekben akár az elhelyezkedésre, így az intézmény egyben belépőt jelenthet számukra a média világába.

Sallai Zsuzsa, a TV2 Akadémia menedzsere
Sallai Zsuzsa, a TV2 Akadémia menedzsere

Divinyi Réka lesz az induló sorozatíró és forgatókönyvíró kurzus vezetője

Tudatták azt is, hogy januárban újabb jelentős mérföldkőhöz érkezik a TV2 Akadémia, ekkor ugyanis a meglévő műsorvezetői és szerkesztő-riporteri, illetve a sportriporteri kurzus mellett új szakok indulnak: vágó, technikus, online szerkesztő és sorozatíró képzés közül is választhatnak az érdeklődő hallgatók.

A sorozatíró/forgatókönyvíró kurzus vezetője és szakmai mentora Divinyi Réka lesz, aki a többi közt a Valami Amerika 2. és 3., a Csak szex és más semmi, és a Szabadság, szerelem forgatókönyveit írta, és jelenleg a hamarosan induló tanfolyam tananyagát és vendégtanárainak listáját véglegesíti.

Divinyi Réka
Divinyi Réka forgatókönyvíró. Fotó: Tv2-sajtószoba

„Az egyéves intenzív oktatásra olyan kreatív, elkötelezett fiatalokat, sorozatokrajongókat várunk, akiket professzionális szinten érdekel a sorozatírás. Egyedülálló a képzésünk, hiszen nem csak oktatást, hanem munkalehetőséget is biztosítunk. A mélyvízbe dobjuk diákjainkat, a második félévben a legjobbak már a TV2 sorozatain közreműködhetnek” – emelte ki Divinyi Réka.

Ugródeszka lehet a médiába

A TV2 Akadémia 2009-ben indította el első képzését. Az indulás óta eddig közel ezer hallgató végezte el a képzést, közülük többen a TV2-nél, vagy más médiumoknál helyezkedtek el.

A képzés elméleti és gyakorlati részből is áll, utóbbit a TV2 szerkesztőségeiben, vagy a médiavállalat csatornái számára készülő, külső gyártású produkciókban, vagy más szakmai partner médiumoknál szerzik.

A TV2 Akadémia 2020 őszén vált akkreditált felnőttképzési intézménnyé a Pest Megyei Kormányhivatal engedélyével. A TV2 Akadémia csatlakozott a Felnőttképzési Adatszolgáltatási Rendszerhez, mely a magyarországi felnőttképzés színvonalának emelését szolgálja, és ami különböző adatszolgáltatási kötelezettségekkel jár.

A TV2 Akadémián 2013-ban sportriporter szak is indult, ahol a hallgatók megtanulhatják az alapokat és szakmai fogásokat a sportszakmában mozgó előadóktól, miközben a Spíler Tv stúdiójában, kommentátor fülkéiben, magyarországi világversenyeken élesben tehetik próbára magukat.

További médiás hírek találhatók a Media1.hu-n. Csatlakozzon hozzánk Facebookon, valamint iratkozzon fel napi hírlevelünkre is!

Borító: Ördög Nóra, Pachmann Péter és Divinyi Réka, a TV2 Akadémia oktatói. Fotó: Media1-kollázs
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások