fbpx
Márki-Zay Péter és Dobrev Klára ellenzéki miniszterelnök-jelöltek az RTL Magyarország kreatívján.

Civilek is kérdezhetnek az előválasztási miniszterelnök-jelöltektől az RTL Klub vitájában

Bejelentette az RTL Klub a szerdai élő tévévitával kapcsolatos részleteket. A résztvevők az előválasztás második fordulójában összecsapó Dobrev Klára és Márki-Zay Péter előválasztási miniszterelnök-jelöltek lesznek.

Mint arról korábban a Media1 beszámolt, október 13-án, holnap, szerdán lesz esedékes az előválasztás második fordulójába bekerült miniszterelnök-jelöltek vitája. A 18 óra 30 perckor kezdődő műsor az RTL Klubon, valamint az RTL Most+ online streaming felületen lesz követhető, moderátora pedig ezúttal is Rábai Balázs lesz.

A másfél órás, élő vitaműsorban a jelöltek most is előre megszabott időkeretben – várhatóan 31-31 perc időtartamban –, de azt szabadon beosztva beszélhetnek majd. Mindkét résztvevő idejét folyamatosan mérni fogják, ezt a jelöltek, a műsorvezető és a nézők is követni tudják majd. Továbbra is érvényes lesz, hogy a vitázók az időkeretet nem használhatják fel egyszerre. Ha az egyik jelölt mondandóját a másik közbeszólással megszakítja, akkor az eredetileg beszélő órája leáll, a közbeszóló órája pedig elindul.

Ezenkívül most is lehetőségük lesz a jelölteknek a műsor végén arról beszélni a nézőknek, hogy miért ők lennének a megfelelő választás. Ennek hossza fejenként másfél perc lesz, ami a korábban említett 30 percbe nem számít bele.

Az első vitaműsor szabályaihoz képest fontos változás lesz, hogy civil- és érdekvédelmi szervezetek (felvételről) 1-1 kérdést tesznek fel a jelölteknek.

Az előzetes tervek szerint a két ellenzéki miniszterelnök-jelölt a Greenpeace, a Pedagógusok Szakszervezete, a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara, a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom, a Társaság a Szabadságjogokért és a Habitat for Humanity kérdéseire válaszol majd.

Előzetes is készült a vitához:

 

További híreket talál a Media1-en!

Borító: Márki-Zay Péter és Dobrev Klára ellenzéki miniszterelnök-jelöltek. Fotó: RTL Magyarország Marketing és Kommunikációs Igazgatóság
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások