fbpx
4iG

A 4iG tulajdonába kerülhet az izraeli Space-Communication

Globális piacra tart Jászai Gellért cége.

A 4iG Nyrt. (75%) és az Antenna Hungária Zrt. (25%) közös leányvállalata, a Hungaro DigiTel Kft. (HDT) végleges szerződést kötött a Space-Communication Ltd.-vel (SpaceCom), a társaság 51 százalékos részvénycsomagjának megszerzésére – tudatta kedden reggel a Media1.hu-val a 4iG közleményben.

A tel-avivi tőzsdén jegyzett SpaceCom négy geoszinkron műholdjával globális lefedettséggel rendelkező műhold-üzemeltető és -szolgáltató vállalat, amely Magyarországon és a közép-kelet-európai régióban AMOS 3 műholdján keresztül biztosítja szolgáltatásait.

Az ügylet sikeres lezárásának feltétele, hogy a SpaceCom közgyűlése, valamint az izraeli Kommunikációs Minisztérium is jóváhagyja a tulajdonszerzést – írják a közleményben.

„Örömmel várjuk az együttműködést a SpaceCom menedzsmentjével, amely mindkét társaság számára új üzleti lehetőségeket nyit majd a telekommunikációs és űriparban” – mondta a szerződés aláírását követően Jászai Gellért, a társaság elnök-vezérigazgatója.

„Bízom benne, hogy a SpaceCom részvényesei is bizalommal fogadnak bennünket a társaság rendkívüli közgyűlésén. Hosszú távú szakmai befektetőként szeretnénk jelen lenni a vállalatban, határozott növekedési stratégiával rendelkezünk a telekommunikáció, illetve az űrtávközlés területén. Leányvállalatunk, a CarpathiaSat által indított első magyar kereskedelmi műhold fejlesztésében és üzemeltetésében is fontos szerepet szánunk a SpaceComnak, amelyben számítunk a vállalat évtizedes tapasztalataira, valamint az itt dolgozó munkatársak szakértelmére” – hangsúlyozta az elnök-vezérigazgató.

A szerződés értelmében a 4iG közvetett módon, zártkörű tőkeemeléssel 51 százalékos abszolút irányító többséget szerezne az izraeli társaságban. Az akvizíció lezárását követően a SpaceCom a 4iG űripari ágazatát erősítheti a holdingvállalatban, az informatikai, illetve a távközlési ágazatokkal jelentős szinergiát kialakítva.

További hírek találhatók a Media1-en

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások