fbpx
Az M1 Híradójának riportja az ellenzéki előválasztásról.

Bár már rég kihirdették az előválasztás első fordulójának végeredményét, az MTI Fotóbankjában még mindig nincs egyetlen kép sem Dobrev Kláráról vagy magáról az előválasztásról

Az M1 36 perces déli Híradójának 26. percében azonban, mintegy egy percet a témára szentelve a témának, említést tettek arról, hogy előválasztásra került sor Magyarországon.

Miután csütörtök este meglett a hivatalos eredmény, másnap délben az állami M1 nemzeti hírcsatorna Híradójába is befért az ellenzéki előválasztásról egy rövid összefoglaló – vette észre a 444.hu.

A Fidesz „Stop Gyurcsány! Stop Karácsony!” névre hallgató aláírásgyűjtése, valamint gyakorlatilag minden más hír után, összesen egy percben számolt be a közmédia híradója az ellenzéki előválasztásról, melyben Deák Dániel kormányközeli politikai elemző segítségével értelmezték az eseményeket – a Mediaklikk honlapon visszanézhető 36 perces hírműsor 26 percében.

Fotó továbbra sincs az MTI Fotóbankban

Hosszas hallgatás után péntek reggel 6 órakor a Magyar Távirati Iroda is megírta, hogy Dobrev Klára nyerte az ellenzéki előválasztást – igaz, a Fidesz kommunikációjának megfelelően megfogalmazva. Pontosan a következő címmel jelent meg a hír:

„Az első fordulóban Dobrev Klára nyerte meg a baloldali előválasztás miniszterelnök-jelölti versenyét”.

Mint arra a Magyar Hang felhívta a figyelmet: az „ellenzéki” szót „baloldalira” kicserélve.

A Media1 megnézte, hogy mostanra sikerült-e már legalább egyetlen fotót közzétenni az előválasztás témakör kapcsán, ami mint arról lapunk már beszámolt, az előző 30 napban nem jött össze az MTI-nek. Azonban meghökkentő módon továbbra sem hoz ki találatot az MTI Fotóbank szolgáltatása, csak három, a francia előválasztással kapcsolatos fotót talált közlésre érdemesnek a nemzeti hírügynökség csapata. Az első forduló győztesének nevére, a Dobrev kifejezésre sem hoz fel találatot az előfizetéses fotószolgáltatás.

További híreket talál a Media1-en!

Borító: Az M1 Híradójának riportja az ellenzéki előválasztásról. Fotó: Mediaklikk
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások