fbpx
A TV2 Média Csoport Róna utcai székháza Budapesten

A TV2 Csoport újabb exkluzív sportjogokat szerzett a Spíler TV számára

Az UEFA Nemzetek Ligájával és európai válogatott meccsekkel bővít a TV2 Zrt.-hez tartozó Spíler TV.

A TV2 Média Csoport szerdán bejelentette, hogy közel 1.500 európai válogatott mérkőzéssel bővül a Spíler tévécsatornák kínálata, miután a médiavállalat 2022-2028-ig szóló megállapodást kötött az UEFA-val, aminek értelmében az UEFA Nemzetek Ligája sorozat és annak négyes döntőjének minden találkozója, valamint a kontinens országainak Európa- és világbajnoki selejtező mérkőzései élőben kizárólag a Spíler csatornákon lesznek elérhetők.

Kivétel ez alól a magyar válogatott melyeket csúsztatva sugároz majd a csatorna.

A most bejelentett megállapodás alapján a Spílereken láthatják majd a szurkolók többek között a német, az olasz, az angol, a spanyol, a francia, a portugál, a holland és a belga nemzeti válogatott találkozóit. A megállapodás értelmében minden Európa-bajnoki és világbajnoki selejtező mérkőzés, és az UEFA Nemzetek Ligája valamennyi összecsapása látható lesz a TV2 Csoport sportcsatornáin, valamint digitális platformján. Ez érinti többek között a 2024-es, 2028-as Európa-bajnoki és a 2026-os világbajnoki selejtezőket, valamint a 2023-as, 2025-ös és 2027-es UEFA Nemzetek Ligája közvetítés-sorozatát.

Mint arról a Media1 már előzőleg beszámolt, a vállalat nemrég a spanyol La Liga és az angol Premier League közvetítési jogait már meghosszabbította hosszú évekre, ez bővült ki a napokban az UEFA-val kötött 6 évre szóló szerződéssel.

Pavel Stanchev, a TV2 Zrt. vezérigazgatója is megszólalt a szerződéskötés kapcsán:

„A TV2 Csoport kiemelt figyelmet fordít a sportcsatornái programkínálatára is, így nagyon büszkék vagyunk rá, hogy ilyen hosszútávú szerződést kötöttünk az UEFA-val. A mostani megállapodás legfőbb nyertesei a Spílerek nézői, hiszen a tradicionális európai futball elit mérkőzései válnak elérhetővé számukra. A Spíler csatornák ezekkel a programbeszerzésekkel megkerülhetetlen szereplőivé váltak a magyar tévés piacnak.”

Pavel Stanchev, a TV2 vezérigazgatója a Televíziós Újságírók Díja gálán 2021-ben
Pavel Stanchev, a TV2 vezérigazgatója a Televíziós Újságírók Díja gálán néhány héttel ezelőtt

További hírek érhetők el a Media1-en.

Borító: A TV2 Média Csoport Róna utcai székháza Budapesten. Fotó: Szalay Dániel / Media1
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások