fbpx
A TV2 Mintaapák című sorozatának 3. évada

Azonnali hatállyal átalakítja műsorrendjét a TV2 – az RTL Klub mostanra behozhatatlan éves előnyre tett szert a nézők figyelméért folytatott küzdelemben

Hosszabb ideje nézettségi gondok voltak a Mintaapák szériával, ezért a TV2 azonnali hatállyal áthelyezi a szériát késő estére. Közben kiderült, hogy ha a TV2 az év hátralévő időszakában meg is táltosodik a nézők figyelméért folytatott küzdelemben, ez is legfeljebb már csak arra lehet elegendő, hogy az RTL Klub ne az esték több mint kétharmadával nyerje meg a 2021-es év nézettségi versenyét, ahogy a helyzet jelenleg áll.

Keddtől, azaz mától teljesen átalakul a TV2 hétköznapi műsorrendje, ugyanis késő estére száműzik a Mintaapák című sorozatot. A változás mögött többek szerint az áll, hogy a TV2 saját gyártású szériája nézettsége rosszul alakult azóta, hogy augusztusban újraindult egy új, harmadik évaddal. Az elmúlt napokban az látszott, hogy az utána következő produkció, a Séfek séfe teljesítménye a későbbi időpont ellenére jobban alakul, mint a Mintaapák.

Az azonnali műsorváltozás után a Séfek séfe és a Mintaapák helyet cserél egymással, és a gasztróvetélkedő 19:55-kor kezdődik majd, míg a Mintaapák csak 22:20-kor.

Az RTL Klub már biztosan megnyerte a 2021-es évet, de a TV2 még szépíthet

A TV2 Média Csoport egyébként éppen tegnap, hétfőn közleményt adott ki azzal a címmel, hogy „a TV2 átvette a vezetést szeptemberben”. A közleményt megnyitva viszont kiderül, hogy arról van szó, hogy a 9. hó eddig eltelt heteiben teljesítettek jól, amit leginkább a Sztárban sztár sikereinek köszönhetnek – utóbbi nagyszabású show negyedik alkalommal végez a heti toplisták élén. Hozzátartozik ugyanakkor, hogy az RTL Klub a Nielsen Közönségmérés adatai szerint olyan sok estét nyert meg már idén a kereskedelmileg kiemelten fontos 18-49-es korcsoportban (RTL Klub: 188, TV2: 59 megnyert este), hogy ezzel az RTL Klub már biztosan megnyeri 2021 egészét is, bármi is történik az év hátralévő részében ezután.

A kérdés az idei évben már csak az lesz, hogy tud-e szépíteni a behozhatatlan éves vereségén a TV2, vagy esetleg tovább romlik 70% (RTL) vs 22% (TV2) mutató. A Mintaapák és a Séfek séfe cseréjének ezért lehet jelentősége.

További hírek a Media1-en. Csatlakozhat hozzánk a Facebookon és napi hírlevelünkre is feliratkozhat.

Fotó: A TV2 Mintaapák című sorozatának 3. évada, Fotó: sajtoszoba.tv
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások