fbpx
Rajna Gábor, a Saul-fia producere, az Astra Filmland projektmenedzsere és Salamon András filmrendező, a Lumiere Filmiskola vezetője

Legyen ön is filmes? – Rajna Gábor, a Saul fia producere és Salamon András filmrendező volt a Media1 Podcast vendége

A magyarországi filmipari boom miatt komoly szakemberhiány alakult ki. Mekkora ez a boom? Mire, milyen körülményekre számíthatnak azok, akik a filmiparban helyezkednek el? Két elismert filmipari szakember volt a Media1 Podcast vendége.

Komoly munkaerőhiány sújtja a magyar filmipart – számoltunk be nemrégiben a Media1-en. E téma folytatásaként a Media1 Podcast most meghívott két elismert filmes szakembert, Rajna Gábort, az Oscar-díjas Saul fia című film producerét (a képen balra), az Astra Filmland projektmenedzserét és Salamon András filmrendezőt, a Lumiere Filmiskola vezetőjét (a képen jobbra).

A két filmes szakember részletesen is elmondta, mitől alakult ki a hiány, mennyire súlyos a helyzet, mi lenne a megoldás a helyzetre, milyen szakemberekre lenne szükség leginkább, milyen képességekre van szükség, ha valaki kipróbálna magát a területen és mire (például mekkora fizetésekre) számíthat az, aki ezt a pályát választja.

Vendégeink személyes tapasztalataikat is megosztották arról, milyen filmes produkciókban részt venni és világhírű színészekkel együtt dolgozni, de szó esett arról is, hogy egymás után húznak fel Magyarországon különféle filmstúdiókat, ezek közül a Mogyoródon épülő Astra Filmland csak egy – az viszont Európa egyik legnagyobbja lesz. Elmondták: akkora az igény ezekre, hogy évekre előre le vannak kötve a még épülőfélben  lévő stúdiók is, és Rajna Gábor elmesélte azt is, hogy valójában jóval többről is van szó, mint egy szimpla filmstúdióról. Szó esett ezenkívül egy pókkameráról és sok más filmipari érdekességről is.

A beszélgetés az alábbi lejátszó segítségével, a play ikonra kattintva hallgatható meg.

A Media1 heti háttérműsora elérhető a Spotify-on, az iTunes-on, a Media1.hu-n és a Vipcast powered by Media1 oldalon, továbbá immáron 10 rádióban is hallható minden héten: a Székesfehérvár FM 88,9 MHz-en az Alpha Rádióban; a Budapesten FM 92,9 MHz-en a Spirit FM-en, az Orosháza FM 90,2 MHz-en a Mega Rádióban, a Gyula FM 90,5 MHz-en a Gyula Rádióban, a Békéscsaba FM 88,9 MHz-en a Csaba Rádióban, a Békéscsaba FM 98,4 MHz-en a Mega Rádióban; Gyöngyösön a Maxirádióban az FM 92,4-en, továbbá a Hobby Rádióban és a jelenleg csak neten elérhető Pannónia Rádióban.

Iratkozzon fel ingyenesen a Media1 hírlevelére, hogy naponta e-mailben megkapja hírportálunk legújabb tartalmait! Csatlakozzon hozzánk Facebookon is, illetve iratkozzon fel RSS feedünkre is!

A Media1 Podcast következő, jövő heti vendége Pál Zsombor, a Kreatív című lap nemrégiben távozó főszerkesztője, aki épp most áll munkába új munkahelyén, a 24.hu vezetőszerkesztőjeként.

További tartalmakat talál a Media1-en!

Borító: Rajna Gábor, a Saul-fia producere, az Astra Filmland projektmenedzsere (balra) és Salamon András filmrendező, a Lumiere Filmiskola vezetője (jobbra) Fotó: Rajna Boris
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások