fbpx
Mészáros Lőrinc a HírTV Célpont című műsorában korábban

Egy Mészáros Lőrinc családjához köthető cég és Orbán Viktor kötélbarátjának vállalkozása építheti a fóti filmstúdió új épületeit

Négy új, egyenként 2500 négyzetméter területű műterem épül.

A Fejér B.Á.L. és a Market Zrt. közösen építheti a fóti filmstúdió új épületeit – írja a Népszava az uniós közbeszerzési értesítő nyomán. A Fejér B.Á.L. Mészáros Lőrinc gyerekeinek érdekeltsége, míg a Market Garancsi Istvánhoz köthető, aki Mészároshoz hasonlóan szintén jóbarátja Orbán Viktor miniszterelnöknek.

A beruházás becsült összege körülbelül 30 milliárd forint, a gyakorlat szerint ez azonban nem végső ár, ennél többe kerülhet a projekt – a fejlesztés teljes összköltsége 42 milliárd forint.

A kiírás elsődleges célja négy új, egyenként 2.500 négyzetméter területű, eredeti hangfelvételre alkalmas műterem telepítése, melyből kettő-kettő egymás mellé épül. Az épületek szerkezetileg teljesen különállóak lesznek, azonban igény szerint összenyithatóak lesznek két darab 5.000 négyzetméteres műteremmé.

A projekt része egy reprezentatív fogadóépület felhúzása is, továbbá a műtermek fejépületében azok üzemeltetéséhez szervesen kapcsolódó, különböző funkciójú kiszolgálóhelyiségeket és új, külön álló, produkciós célú kiszolgáló épületeket kell építeniük, megújuló energiaellátással.

A kírás azt is valószínűsíti, hogy alvállalkozók bevonására is szükség lehet.

További híreket talál a Media1-en!

Kiemelt fotó: Mészáros Lőrinc a HírTV Célpont című műsorában korábban / Youtube
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások