fbpx
A TV2 Média Csoport Róna utcai székháza Budapesten

Vádat emeltek a TV2 székházát robbantással fenyegető férfi ellen

Más ügyben, szintén közveszéllyel fenyegetés bűntette miatt már kiszabtak rá felfüggesztett börtönbüntetést.

A TV2 Csoport munkatársait is megfenyegette álprofilja mögül az a 24 éves férfi, aki erőszakos cselekmények mellett robbantással is fenyegetőzött 2021 márciusában – írja a Főügyészség tájékoztatása nyomán a hvg.hu.

A férfi üzeneteiben azt a látszatot keltette, hogy a közeljövőben bármikor számolni kell a robbantással, a dolgozóknak pedig üzeneteket küldött, amelyben őket, illetve hozzátartozóikat is megfenyegette. A rendőrök akkor átkutatták a televízió Róna utcai székházát, azonban robbanószert, robbanóanyagot nem találtak.

Mivel álprofiljához egy valós személy fényképét használta fel, az érintettnek jelentős érdeksérelmet okozott, hiszen azt a látszatot keltette, hogy a bűncselekményeket ő követte el – áll az ügyészség beszámolójában.

A vádhatóság a férfit közveszéllyel fenyegetéssel, zaklatással, valamint személyes adattal való visszaéléssel vádolja, és végrehajtandó börtönbüntetést indítványozott vele szemben.

Az ügyészség azt is indítványozta, hogy a bíróság a férfival szemben más ügyben – szintén közveszéllyel fenyegetés bűntette miatt – korábban kiszabott 1 év 4 hónap felfüggesztett szabadságvesztés végrehajtását rendelje el.

További híreket talál a Media1-en! Iratkozzon fel hírlevelünkre, továbbá csatlakozzon Facebook és Twitter-közösségünkhöz is, hogy mindig értesüljön legfrissebb híreinkről!

Kiemelt fotó: A TV2 Média Csoport Róna utcai székháza Budapesten. Szalay Dániel / Media1
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások