fbpx
Klubrádió

Újabb túlélőgyakorlatot tart a Klubrádió

Megkezdte szokásos őszi adománygyűjtését a frekvencia hiányában webre szorult „zebrás” rádió.

A hétvégén már tizedik alkalommal rendezte meg Budapesten a Klubrádió a Szörpszóda Fesztivált, amellyel az őszi túlélőgyakorlatát vezette fel. A gyakorlat során arra kérik hallgatóikat, támogassák a rádió fennmaradását, mivel online továbbra is elérhetők műsoraik.

Azt írják a Media1-hez eljuttatott hétfői felhívásukban, egészen addig szólni fognak, amíg vannak elegen, akik szabadnak születtek és hajlandóak támogatni a szabad sajtót és a Klubrádiót. Erre megfogalmazásuk szerint azért van szükség, mivel „egy független, demokratikus, az európai liberális eszméket valló, ráadásul sokat beszélő rádiónak ma Magyarországon nincs esélye arra, hogy költségeit kizárólag a reklámpiacról fedezze, és különösen igaz ez a Klubrádióra”, amely frekvenciaengedély hiányában jelenleg csak a weben keresztül hallgatható. Közleményükben azt írják, mondvacsinált magyarázattal utasította el a Klubrádió számára a frekvenciajogosultság meghosszabbítását a Médiatanács.

Hozzátették, a webes üzemelés mellett továbbra sem adják fel a jogi küzdelmüket a Médiatanáccsal, hogy újra földfelszíni rádiós frekvencián is elérhető legyen az adás.

A támogatók ide kattintva találnak bővebb információt arról, hogyan tudnak segítséget nyújtani a rádiónak.

A Klubrádióval kapcsolatos írásaink ide kattintva érhetők el.

Még több hír érhető el a Media1-en

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások