fbpx
Dull Szabolcs és Munk Veronika, a Telex főszerkesztői Johannes Haindl német nagykövettel a díjátadón

Rangos nemzetközi elismerést kapott a Telex

A Telex szerkesztőségének ítélte a Konrád György-díjat az Európai Duna Akadémia és a Duna Térség és Közép-Európai Intézet.

Az indoklás szerint a Telex.hu a díjat a demokráciáért, a sajtószabadságért és az emberi méltóságért végzett munkájáért kapta.

A Konrád György-díjat Németország budapesti nagykövetségén vette át Munk Veronika és Dull Szabolcs a Telex szerkesztősége nevében pénteken. A díjjal ötezer euró is jár.

A Telex főszerkesztői beszédükben köszönetüket fejezték ki a lap iránti érdeklődésért és az elismerésért. Azt mondták: Magyarországon nem könnyű manapság újságírónak lenni, rendkívül nehéz például a közérdekű adatokhoz való hozzáférés, gyakori, hogy nem válaszolnak az újságírók kérdéseire. A főszerkesztők hozzátették: még nehezebb egy teljesen új lapot indítani, ezért is minden díj bátorítólag hat számukra.

Hozzátették, külön öröm számukra a Konrád György-díj, ugyanis a világhírű magyar író egész életében és életművében olyan, számunkra különösen fontos értékek mellett tett hitet mint a demokrácia, a pártatlanság, az emberi méltóság és a sajtószabadság.

A főszerkesztők azt mondták, a díjat a Telex munkatársai közösen érdemelték ki, akik nap mint nap kiállnak ezen értékek mellett.

Felidézték a Telex létrejöttének történetét, vagyis azt, hogy tavaly kényszerűen el kellett hagyniuk az Indexet, mert olyan nyomás érte őket, hogy a munkavégzés a továbbiakban normálisan már nem volt biztosított: a főszerkesztőt elbocsátották, és ezután már nem lett volna tiszta lelkiismeretük a kiadónál maradni.

Megemlítették, hogy jelentős olvasói támogatásból jöttek létre, ami szerinte annak bizonyítéka, hogy sok magyarnak fontosak a független hírek, a hiteles és pontos tájékoztatás, a sajtószabadság.

Még több hír érhető el a Media1-en

Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások