fbpx
Vaszily Miklós, a TV2 elnöke, az Indamedia társtulajdonosa, a MEME alelnöke, a Pesti TV társtulajdonosa

Elárulta a Pesti TV tulajdonosa, miért tűnt el a szerkesztőség tiltakozása

Vaszily Miklós, a Pesti TV társtulajdonosa a Media1-nek azt mondta, aktualitását vesztette Huth Gergelyék tiltakozása. Megkérdeztük Vaszily-t a csatorna nézettségével kapcsolatos problémákról és a csatorna jövőjéről is érdeklődtünk.

Mint arról korábban beszámoltunk, nyílt levélben tiltakozott a PestiSrácok és a Pesti TV közös szerkesztősége csütörtökön délelőtt, mivel állításuk szerint hetek óta teljes bizonytalanságban, szerződés nélkül dolgoznak. Ellehetetlenítést is emlegettek. A közlemény aláírói között műsorvezetők, szerkesztők mellett ott volt Huth Gergely és Szenvedi Zoltán is, a műsorvezetőket, szerkesztőket foglalkoztató Gerilla Press, a Pesti TV alvállalkozójának vezetősége részéről.

Azt írták:

„Két hete szerződés és finanszírozás nélkül, teljes bizonytalanságban készítjük a Pesti TV tartalmait. Idáig tudtunk hátrálni, mögöttünk már a szakadék tátong” – hívták fel a publikum figyelmét a belső problémáikra rögtön a közlemény elején.”

Később beszámoltunk arról is, hogy bárminemű magyarázat nélkül eltűnt a szerkesztőség tiltakozó közleménye, helyére köszönjük címmel került egy pozitív kicsengésű közlemény a csatorna egyéves születésnapja alkalmából. (Az eredeti, a tiltakozó közlemény teljes egészében a Media1-en természetesen továbbra is elérhető.)

A Pesti TV tulajdonosa szerint tisztázták a helyzetet

A Media1 pénteken délelőtt telefonon érte el Vaszily Miklóst, a Pesti TV-t tulajdonló Progressive Media társtulajdonosát, akitől megkérdeztük, miért tűnt el a munkatársak közleménye a PestiSrácok oldaláról.

Vaszily azt mondta, a Pestisrácok nevében nem, csak a Pesti TV nevében jogosult nyilatkozni, de azt el tudja mondani, hogy csütörtökön végül sikerült tisztázniuk a félreértéseket, a vélt vagy valós sérelmeket Huth Gergellyel, a PestiTV egyik alvállalkozójaként tevékenykedő, a műsorok tartalmáért felelős Gerilla Press Kft. vezetőjével és a munkatársakkal. Vaszily elmondása szerint Huthék végül megértették és elfogadták azokat a megrendelő Progressive Media részéről még a nyáron előre jelzett szerződéses változásokat, amelyek szeptember elsejétől léptek életbe, és amelyek lényege, hogy ezentúl az IKO Holding végzi a műsorok gyártását, az IKO-cég felel a technikai feladatokért, és Huthéknál a tartalmi, szerkesztői kompetenciák maradnak meg.

Jurák Kata (jobbra) Stefka Istvánnal interjúzik a Pesti TV-n
Jurák Kata Stefka Istvánnal interjúzik a Pesti TV-n

Vagyis a tisztázóbeszélgetés után is marad az a struktúra, amit a Pesti TV a nyári vizsgálat lezártát követően, augusztus 31-én a Media1-en bejelentett. Vaszily szerint Huthék valamit félreértettek a szerződéses változások kapcsán, ez eredményezhette a nyílt levélben történő tiltakozást. Vaszily szerint a felvetődő kérdések tisztázásával a konfliktus megszűnt, így a tiltakozás aktualitását vesztette.

Vaszily azt mondta: bízik benne, hogy a profi, nagy rutinnal rendelkező gyártócég, az IKO leányvállalata segítségével sikerül majd stabilizálni a Pesti TV működését.

Megmarad-e a Pesti TV?

A Media1 azon kérdésére, hogy a szakmában egyre többen találgatják, megmarad-e a Pesti TV ilyen alacsony nézettség mellett 2022 után, Vaszily azt mondta, biztosítottak a feltételek a tévé működéséhez, ezért jelenleg nincs napirenden a Pesti TV leállítása.

A médiatulajdonos hozzátette: egy év múlva, a Pesti TV második születésnapján fogják újból felülvizsgálni a csatorna helyzetét. A nézettséggel kapcsolatos problémákat Vaszily nem tagadta: erre vonatkozó kérdésünkre tréfásan megjegyezte, az még egyelőre messze van, hogy a TV2 csatornáinak nézettségét elérje. (Vaszily a TV2 Csoport igazgatósági elnöki teendőit is ellátja.) Vaszily szerint a következő időszak, a közelgő közéleti események kedvezhetnek a Pesti TV nézettségének és az növekedésnek indulhat.

Még több hír érhető el a Media1-en. Csatlakozzon hozzánk Facebookon, iratkozzon fel napi hírlevelünkre!

Borító: Vaszily Miklós, a Pesti TV-t működtető Progressive Media társtulajdonosa
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások