fbpx
Novák András, az ATV haditudósítója

A Media1 Podcast vendége volt az Afganisztánban tálibokkal interjúzó Novák András

Novák akkor indult Afganisztánba, amikor a világ számos országa már kimenekítőakciókat szervezett. Most, hogy hazaért Budapestre, részletekbe menően faggathattuk őt.

A Media1.hu mai, hétfői podcast- és rádió műsorának vendége volt Novák András, az ATV haditudósítója, aki saját kollégáit, barátait is sokkolva egyszer csak Afganisztánból jelentkezett, alig néhány nappal a tálib hatalomátvétel után, amikor mindenki más inkább az országból való menekülésen dolgozott.

Novák első Facebook-bejelentkezése egy közös fotó volt a tálib fegyveresekkel, majd tovább sokkolta ismerőseit, amikor interjúkat készített tálib vezetőkkel. Azt már korábban, a helyszínről a szállodából elárulta a Media1 érdeklődésére, hogy Twitteren és Whatsappon szervezte meg az útját, de most további részleteket is elárult arról, hogyan indult neki.

Novák András tálib fegyveresek társaságában
Novák András tálib fegyveresek társaságában. Fotó: Facebook

A Media1 vendégeként részletekbe menő beszámolót kaptunk a mostanra épségben Budapestre visszaérkező, de máris következő útjait tervező haditudósítótól a tálib hatalomátvétel utáni afganisztáni útjáról, kalandos oda- és visszautazásáról, elmesélte, hogyan készül egy ilyen útra, milyen eszközöket visz, szó esett a lelki oldalról, például arról, mit szólt a családja, amikor nekiindult Afganisztánnak, ahonnan közel sem lehetett biztos, hogy élve térhet majd haza, beszélt a hátrahagyott amerikai eszközökről, a szállodai körülményeiről és sok egyéb érdekességről, amit Afganisztánban tapasztalt.

A beszélgetés a lejátszó segítségével indítható.

A Media1 heti háttérműsora elérhető a Spotify-on, az iTunes-on, a Media1.hu-n és a Vipcast powered by Media1 oldalon, továbbá különféle rádiókban is hallható minden héten: a Székesfehérvár FM 88,9 MHz-en az Alpha Rádióban; a Budapesten FM 92,9 MHz-en a Spirit FM-en, az Orosháza FM 90,2 MHz-en a Mega Rádióban, a Gyula FM 90,5 MHz-en a Gyula Rádióban, a Békéscsaba FM 88,9 MHz-en a Csaba Rádióban, a Békéscsaba FM 98,4 MHz-en a Mega Rádióban; Gyöngyösön a Maxirádióban az FM 92,4-en, továbbá a Hobby Rádióban és a jelenleg csak neten elérhető Pannónia Rádióban.

Iratkozzon fel ingyenesen a Media1 hírlevelére, hogy naponta e-mailben megkapja hírportálunk legújabb tartalmait! Csatlakozzon hozzánk Facebookon is, illetve iratkozzon fel RSS feedünkre is!

További tartalmakat talál a Media1-en!

Borítókép: Novák András Afganisztánban
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások