fbpx
A Rádió 1 országos frekvenciatérképe 2021. május 5-től.

A Class FM egykori vezérigazgatója veszi át a Rádió 1 irányítását

Turi Árpád lesz Buda Márton utódja a Rádió 1 Csoport élén – tudta meg a Media1.hu a rádiós vállalattól.

Mint arról az Indexhez eljutott közlemény nyomán a Media1 előzőleg már beszámolt, másfél év után távozik Buda Márton a Rádió 1 Csoport éléről. A korábban a Petőfi Rádió reggeli műsoránál és a felcsúti sportakadémiánál tevékenykedő médiavezető közös megegyezéssel távozik a Mészáros Lőrinc közeli, Schmidt Zoltán nevén lévő Rádió 1 ügyvezető igazgatói posztjáról, valamint a cégtől.

Mivel eddig Buda Márton utódjáról nem esett szó, lapunk megkérdezte a Rádió 1 sajtóosztályát a témáról, ahonnan válaszként megírták, hogy Turi Árpád veszi át szeptember 1-jétől Buda Márton feladatait.

Michael McNutt amerikai üzletember és Turi Árpád, a Class FM vezérigazgatója a Class FM felvásárlásakor
Michael McNutt amerikai üzletember és Turi Árpád, a Class FM vezérigazgatója a Class FM felvásárlásakor Fotó: Red Lemon /Media1-archív

Turi Árpád 1996 óta dolgozik a hazai kereskedelmi rádiózás terén: dolgozott többek között a Rádió 1-nél, a Sláger Rádiónál és a Class FM-nél, utóbbi adónál annak felvásárlásáig, Simicska Lajos tulajdonlása idején, 2016 júniusig volt a vezérigazgatója. (A Class FM-et Michael McNutt amerikai üzletember 2016-ban vásárolta meg a kegyvesztetté vált Simicskától, majd a frekvenciavesztés után egy darabig netrádióként szerencsét próbáló Class FM végül online is megszűnt.)

Turi Árpád kilenc éve a Rádiós Műsorszolgáltatók Egyesületének (RAME) választott elnöke. 2019-ben a KESMA alá tartozó Retro Rádió ügyvezetőjének is kinevezték.

Turi Árpád elárulta, az elmúlt másfél évben elindított folyamatokat viszi majd tovább a legnagyobb hazai kereskedelmi hálózatnál végzett munkája során.

Még több hír érhető el a Media1-en

Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások