fbpx
Retro Rádió

A Class FM volt főnöke a Retro Rádió élén

Turi Árpád váltotta Bakai Mátyást, miután a Retro Rádió is bekerült a Liszkay Gábor alapította, fideszes Közép Európai Sajtó és Média Alapítvány alá.
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: tumblr
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: whatsapp
Megosztás itt: skype
Megosztás itt: email

Turi Árpád, a Class FM volt vezérigazgatója lett az országos Retro Rádiót működtető Hold Reklám Kft. ügyvezetője – vette észre az Opten cégadatbázisban a Kreatív. Turi azt a Bakai Mátyást váltotta az ügyvezetői poszton, akiről épp tegnap írtuk meg, hogy – ha a cégbíróság nem fogja visszautasítani a változásbejegyzési kérelmet – ő lesz Andy Vajna halála után a Rádió 1-et működtető Radio Plus Kft. ügyvezetője, valamint a Retro Rádió és a vidéki Rádió 1 tagrádiók reklámidejét értékesítő MediaTime Kft. ügyvezetője. Ez utóbbi két cég az offshore hátterű, delaware-i jegyzésű, korábban Andy Vajna ügyvezette Cinergi cég alá tartozik közvetetten, csakúgy mint az IKO és a TV2.

A Retro Rádiót működtető cégnél tavaly december 17-én történt a változás, valószínűleg ez még azzal összefüggésben, hogy a Retro Rádió bekerült a Liszkay Gábor alapította Közép Európai Sajtó és Média Alapítványhoz (KESMA), a többi közel 500 médiatermékkel együtt, amelyeket hirtelen felajánlottak médiavállalkozók a fideszes alapítványnak.

Michael McNutt (balra) és Turi Árpád a Class FM 2016 májusi tulajdonosváltásakor. Fotó: Red Lemon Media
Michael McNutt (balra) és Turi Árpád a Class FM 2016 májusi tulajdonosváltásakor. Fotó: Red Lemon Media

Turi Árpád a régi Sláger Rádió, majd a Danubius kereskedelmi igazgatója volt, majd 2011-től a Class FM 2016 májusi eladásáig volt a vezetője. Azután távozott, hogy Simicska Lajos eladta a Class FM-et Michael McNutt amerikai üzletembernek a rádiót még a frekvencia lekapcsolása előtt. Turi ezután az akkor még a Mészáros Lőrinc érdekeltségű Mediaworks médiavállalatnál lett értékesítési és marketingigazgató. Turi egyébként ezután is megtarthatta a Rádiós Műsorszolgáltatók Egyesületének (RAME) elnöki tisztségét.

A távozó Bakai Mátyás egyébként 2017 végén lett a Retro Rádiót működtető Hold Reklám Kft. ügyvezetője (és ezek szerint átmenetileg a tulajdonosa), előtte a Rádió 1-nél volt társügyvezető Andy Vajna mellett. Bakai volt korábban a Roxy Rádiónak is a tulajdonosa, egyébként lemezlovasként is ismert.

Bakai Mátyás, a Rádió 1 régi-új ügyvezetője (jobbra)
Bakai Mátyás, a Rádió 1 régi-új ügyvezetője, a Retro Rádió volt tulajdonosa és vezetője (jobbra)

Jelentős mozgások a rádiós piacon

Meglehetősen nagy változások zajlanak ezekben a napokban a rádiós piacon. Épp ma írtuk meg, hogy várhatóan Best FM néven indul rádió Budapesten (a frekvenciára még City Rádióként pályáztak). A munkaerő-toborzásban a Media1 információi szerint Andy Vajna Rádió 1 hálózatának programigazgatója is részt vesz. Kiderült az is, hogy tulajdonost, ügyvezetőt és a nevet váltott az eredetileg Cross FM néven pályázó médiaszolgáltató, mely napokon belül végül Manna FM néven indít vallási tematikájú rádiót a fővárosban.

Szóljon hozzá!