fbpx
Deutsche Welle, DW, terjesztés

CNN: Meggyilkolták a tálibok a Deutsche Welle újságírójának rokonát és a család több tagját megsebesítették

Beszámolók szerint külföldi és afgán újságírók és segítőik után indítottak hajtóvadászatot a tálib fegyveresek.

Kettőzött erővel kutatják fel a tálibok az afgán és külföldi sajtómunkásokat és segítőiket. A CNN megerősítette a BBC-nek azt az értesülését, hogy meggyilkolták a német Deutsche Welle (DW) német riporterének afgán származású közeli hozzátartozóját, a család több tagját súlyosan megsebesítették – írja az Mfor.

A DW munkatársa Németországban tartózkodik. A rádió azt közölte, hogy a kutatás eredetileg a német újságíró megtalálásáért indult, de nem találták a helyszínen, viszont egyes rokonoknak sikerült elmenekülni. Peter Limbourg, a DW főigazgatója szerint ez megerősíti azt a korábbi félelmet, hogy a tálibok Kabulban és vidéki településeken is hajtóvadászatot indítottak újságírók ellen. Tudomása szerint három másik külföldi újságíró otthonát feldúlták.

„Kifutunk az időből!” – hangoztatta a német vállalat vezetője.

Más újságírók is komoly veszélyben vannak

Közben a The Washington Post kiadója közvetlenül Joe Biden amerikai elnökhöz fordult annak érdekében, hogy kimenekítsenek 204 újságírót és családtagjaikat valamint afgán segítőiket Kabulból. Ugyanezt kérte a The New York Times és a The Wall Street Journal kiadója is előzőleg. Előbbi 128 fős kontingense (újságírók, családtagjaik és segítőik) a napokban elhagyták Afganisztánt. Utóbbi cég „előrehaladt” a kimenekítés megszervezésében.

A Kabulban dolgozó német újságírók kiadói Angela Merkel kancellártól és Heikko Maas külügyminisztertől kértek sürgős beavatkozást. „Életveszélyben vannak ezek az emberek, megtorlás és kivégzés vár rájuk, ezért nagyon gyors segítség kell” – írták.

(Mfor / CNN / BBC nyomán)

 

Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások