fbpx
Alarm für Cobra 11 - Die Autobahnpolizei

Nem készül több Cobra 11 sorozat?

Legalábbis erről beszélt a sorozat főszereplőjét megformáló színész.

Augusztus 12-én vetítették a Cobra 11 nevű egykoron népszerű tévésorozat legutóbbi epizódjának utolsó epizódját a német RTL csatornán, és úgy tűnik, egyelőre nem is lesz újabb évad belőle. A megszűnés vélhető okairól a sorozat Semir Gergkanjaként ismert Erdoğan Atalay színész beszélt a RedaktionsNetzwerk Deutschland hírportálnak.

A sorozat kulcsszereplője a megszűnés egyik fő okaként a koronavírus-világjárványt jelölte meg. Elhangzott: a Cobra 11 Európa legdrágább produkciója, ráadásul a német RTL-nek a járvány alatt jelentős reklámbevétel-kiesése volt, ezért néhány formátumtól meg kellett válniuk. Most úgy tűnik, sorozatként a Cobra 11 biztosan nem folytatódik, legfeljebb egy játékfilmként, de még tartanak a tárgyalások erről.

A német RTL egyelőre nem adott ki hivatalos közleményt a Cobra 11 befejezésről.

Cobra11.Alarm.fur.Cobra11.Die.Autobahnpolizei23

A népszerű, 26 évadot megélt sorozat jövőjével kapcsolatban már 2020-ban is sok volt a kérdőjel, melyről a Media1 is beszámolt. A világszerte ismert, Magyarországon is képernyőn lévő német sorozat 1996-tól szórakoztatta a nézőket, de az elmúlt öt évben egyre gyengébb nézettségi statisztikákat produkált. Egyes vélemények szerint a széria elavult, de sokan ezzel nem értenek egyet, tavaly aláírásgyűjtés is volt a megmentéséért. Tavaly tavasszal egyébként az 1996-os indulása óta először maradt el a szezonja a sorozatnak, ám ezt akkor a rajongók igyekeztek betudni a COVID-19 világjárvány hatásának.

Az RTL néhányszor, például 2019-ben is jelentős változtatást hajtott végre a sorozaton, amikor például Semir Gerkhan társát női főszereplőre cserélte. Már akkor is arról lehetett hallani, hogy a nézettséget próbálják feltornászni a női főszereplő bevonásával.

Részlet a Cobra 11 németországi premierjéből
Részlet a Cobra 11 Budapesten forgatott részéből. Fotó: RTL Youtube csatornája

További hírek találhatók a Media1-en.

Borító: Cobra11.Alarm.fur.Cobra11.Die.Autobahnpolizei23
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások