fbpx
Alarm für Cobra 11 - Die Autobahnpolizei

Veszélybe került a Cobra 11 című RTL-es sorozat jövője

A világszerte ismert, Magyarországon is képernyőn lévő német sorozat már 1996 óta szórakoztatja a nézőket, de az elmúlt öt évben egyre gyengébb nézettségi statisztikákat produkál, és sajtóinformációk szerint az RTL vizsgálja, hogy érdemes-e még folytatni. Németországban aláírásgyűjtéssel próbálják megmenteni a rajongók a sorozatot a befejezéstől.

A Cobra 11 indulása óta évekig elképesztően sikeres volt Németországban, de az autópálya-rendőrség életét bemutató sorozatot több mint 150 országban is vetítették, illetve sok helyen, köztük Magyarországon vetítik most is. Az autópálya-rendőr Semir Gerkhan kalandjai Magyarországon is milliós nézettséget értek el. Ám a SorozatWiki szerint az egykor még az RTL Klub egyik vezető szériájának tekintett sorozat népszerűsége Németországban és idehaza is jócskán megkopott. A Cobra11-et jelenleg az RTL Klub vasárnap este adja, és a nyári uborkaszezon ellenére alacsony nézettséggel fut.

Az 1996-os indulás óta idén tavasszal maradt el először a szezonja a sorozatnak, ám ezt még betudhattuk a koronavírus-járványnak. A derwesten.de híroldal szerint viszont az őszi szezon nézettségi statisztikái alapján a német RTL fontolgatja, hogy esetleg nem folytatja a legendás sorozatot. A széria rajongói a sajtóhírek alapján aláírásgyűjtésbe kezdtek, hogy megmentsék a Cobra 11-et.

A Cobra11 egyik jelenete // Alarm für Cobra 11 - Die Autobahnpolizei
Cobra11.Alarm.fur.Cobra11.Die.Autobahnpolizei23

Egy televíziótársaság számára az első szempont, hogy megtérül-e a sorozatra áldozott pénz, márpedig a Cobra 11 esetében ez nem kevés, hiszen egy nagyon drága produkcióról van szó, és ha a nézettség kevésbé alakul jól, akkor könnyen fájdalmas lépések következhetnek a rajongók aláírásgyűjtése ellenére is. Az RTL-nél azonban egyelőre nem erősítették meg a sorozattal kapcsolatos sajtóinformációkat, így még nem tudni, hogyan döntenek.

Az RTL tavaly ősszel egyébként már jelentős változtatást hajtott végre a sorozaton, amikor Semir Gerkhan társát női főszereplőre cserélte. Már akkor is arról lehetett hallani, hogy a nézettséget próbálják feltornászni a női főszereplő bevonásával.

Korábban a Cobra 11 egyik, szokás szerint igencsak látványos epizódját egyébként Magyarországon forgatták, az alábbi jelenet abból az epizódból származik.

További hírek a Media1-en!

Fotó: RTL Most
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások