fbpx
gyerek egy táblagép előtt, internetezés közben

Gyermekvédelmi intézkedéseket vezet be a Google

A Google azután állt elő az intézkedések bevezetésével, hogy az Apple és a Facebook is lépett az ügyben.

A Google korlátozni fogja, hogy mi alapján célozhatók hirdetésekkel a 18 év alatti felhasználók a rendszerein keresztül: nem csak kor alapján nem lehet majd rájuk szűrni, de nem vagy érdeklődési kör alapján sem lehet majd célozni őket – írja a Mint cikke alapján a Kreatív.

A heteken belül életbe lépő változások többsége arra is kitér, milyen tartalmak kerülhetnek a keresőn keresztül gyerekek elé.

Mostantól a 13-17 év közötti felhasználók új YouTube videóit alapértelmezetten privátra állítja a rendszer, és számukra a platform nem teszi lehetővé az autoplay használatát, azaz az éppen játszott videó után nem lép majd tovább egy másikra.

Google
Fotó: Stock / Depositphotos.com

Ezenfelül képernyőszünetekre és a lefekvésre is emlékeztetni fogják a platformok a gyerekeket. Azon fiatalkorúak számára, akiknek szülő által felügyelt fiókjuk van, ki lesz kapcsolva az eszközeiken keresztül naplózott lokációtörténet, amely reklámcélra gyűjti a Google-nek az infót arról, ki merre jár – áll a cikkben.

Újdonság lesz az is, hogy a gyerek fotója eltávolítható lesz a Google Images keresési eredmények közül a saját vagy gondviselője kérésére.

Lépett a Facebook és az Apple is

A Facebook az algoritmusain keresztül próbál megoldást találni a problémára, míg az Apple ellenőrizni fogja, hogy a készülékekről feltölteni kívánt fotók nem tartalmaznak-e gyerekekről készült pornófelvételeket.

Mint arról a Media1 is beszámolt, utóbbi igen nagy aggodalmat váltott ki a szakértőkből, mert attól tartanak, hogy autoriter kormányok a polgáraik után való kémkedésre is felhasználhatják a technológiát, behatolva az emberek magánszférájába. A kérdés az Apple munkatársait is nagyon megosztja.

Még több hír a Media1-en!

Borítókép: Stock / Depositphotos.com
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások