fbpx
iPhone egy nő kezében.

Az Apple új gyermekvédelmi funkciója a saját alkalmazottai körében is aggodalmat kelt

A bejelentés óta több mint 800 bejegyzést írtak az Apple alkalmazottai a vállalat belső csatornáján.

A vállalat alkalmazottainak körében is heves diskurzust indított el az Apple azon lépése, hogy gyerekekről készült pornográf felvételek után kutakodna az amerikai iPhone felhasználók eszközén és a számítógépeken –  számolt be a Reuters. Arról, hogy az iPhone készülékek hogyan vizsgálnák át az iCloudra feltöltésre váró fotókat, a Media1 is beszámolt, itt írtunk róla részletesen.

Az Apple alkalmazottai a Reuters szerint több mint 800 üzenettel árasztották el a vállalat belső, Slack-es csatornáját a terv egy héttel ezelőtti bejelentése óta. Erről nevük elhallgatását kérő Apple dolgozók számoltak be.

Sokan még közülük is úgy vélik, hogy a funkciót kihasználhatják az elnyomó kormányok, és más anyagokat kereshetnek cenzúrához vagy letartóztatásokhoz.

A vállalat korábbi biztonsági módosításai is aggodalmat keltettek a dolgozók körében, azonban ennek a vitának a volumene és időtartama is meglepő – állítják. Egyes üzenetek tanúsága szerint az Apple ezzel ronthatja vezető hírnevét a magánélet védelmében tett intézkedései terén.

Bár az üzenetek jellemzően az Apple vezető biztonsági és adatvédelmi szerepkörén kívüli személyektől származnak, az alapvető biztonsági alkalmazottak nem tűntek panaszosnak a bejegyzésekben. Néhányan közülük úgy gondolják, szerintük az Apple megoldása egy észszerű válasz volt az illegális anyagok visszaszorítására irányuló nyomásra.

További híreket talál a Media1-en!

Kiemelt fotó: stock/Depositphotos
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások