fbpx
Tiktok

Megelőzte a TikTok a Facebook Messengert a legtöbbet letöltött alkalmazások rangsorában

Folyamatosan növekszik a TikTok népszerűsége, de a Facebook alkalmazásai továbbra is erősek.

A TikTok volt 2020 legtöbbször letöltött alkalmazása, mellyel a Facebook Messengert előzte meg – olvasható az App Annie digitális elemzőcég BBC-n megjelent jelentésében.

A kínai videómegosztó-szolgáltatás az egyetlen a globális top 5-ös letöltési listán, mely nem a Facebook tulajdonában áll. Kínában is a TikTok tulajdonosa, a ByteDance Douyin nevű, kínai nyelvű videós alkalmazása van az első helyen.

A TikTok népszerűségének növekedése azután sem tört meg, hogy a korábbi amerikai elnök, Donald Trump megpróbálta betiltani azt az Amerikai Egyesült Államokban.

A Facebook alkalmazásai a mérések 2018-as kezdete óta uralták a letöltési listákat, de nincs oka aggodalomra Mark Zuckerbergnek – a lista további négy helyét változatlanul a Facebook, a WhatsApp, az Instagram és a Messenger foglalja el.

A tavalyi évben Donald Trump rendeletben tiltotta meg az új TikTok-letöltéseket az Amerikai Egyesült Államokban, ugyanis a Trump-adminisztráció állítása szerint az alkalmazás nemzetbiztonsági kockázatot jelent, mivel a kínai kormány hozzáférhet a felhasználói adatokhoz – a vállalat ezt azonban cáfolta, és beperelte a Trump-kormányzatot. A bíróság ezután felfüggesztette a letiltás tilalmára vonatkozó döntést.

Honlapunkon további írások is találhatók a TikTok kapcsán.

Még több hír érhető el a Media1-en!

Borítófotó: Stock / Depositphotos.com
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások