fbpx
Bodolai László, az Index.hu Zrt. elnöke az ATV Egyenes beszéd c. műsorában

Bodolai László visszahívásáról határozott a Nemzeti Választási Bizottság

Az NVB pénteki ülésén döntött a testület LMP-s delegáltja, Bodolai László (az Index.hu Zrt. volt igazgatósági elnöke) visszahívásáról.

Az MTI beszámolója szerint Téglási Andrást, az NVB elnökét, Kanász-Nagy Máté, az LMP társelnöke július 19-én kelt levélben tájékoztatta arról, hogy a párt nevében eljárva visszavonja a testületbe delegált tag, Bodolai László megbízatását.

Az NVB tagjai pénteken, elektronikus úton megtartott ülésen ellenszavazat nélkül döntöttek arról, hogy Bodolai László megbízatása a határozat jogerőre emelkedésével megszűnik. A határozat ellen három napon belül lehet jogorvoslatért fordulni a Kúriához. Téglási András megköszönte a visszahívott tag munkáját.

Az MTI felidézte: a választási eljárásról szóló törvény alapján az NVB hét tagját és három póttagját a köztársasági elnök javaslatára az Országgyűlés választotta meg 2013 szeptemberében. A parlament alakuló ülésétől a következő választás időpontjának kitűzéséig a frakcióval rendelkező pártok is delegálhatnak egy-egy tagot a testületbe.

Mivel az LMP-delegált megbízatása visszahívás miatt szűnt meg, pártja – az NVB határozatának jogerőre emelkedését követően – új tagot delegálhat a testületbe, aki az eskü- vagy fogadalomtétel után gyakorolhatja a tagsággal járó jogait és kötelezettségeit.

Az LMP már korábban is megkísérelte visszahívni a testületből Bodolai Lászlót: tavaly októberben azonban az NVB elutasította az indítványt, mivel az azt benyújtó Schmuck Erzsébetnek a bírósági nyilvántartás szerint nem volt képviseleti joga az indítvány benyújtásakor.

Bodolai László 2015 novembere óta az ellenzéki párt delegáltja a testületben – legutóbb a 2018-as országgyűlési választás után bízta meg az LMP. Az MTI híre ugyan nem tér ki rá, de Bodolai László az Index.hu Zrt. igazgatóságának elnöke volt tavaly november végéig, az Index.hu Zrt. tulajdonosváltásáig. Bodolai nevéhez fűződik Dull Szabolcs, az Index főszerkesztőjének egy évvel ezelőtti elbocsátása. Bodolai az ügy miatt tavaly magyarázkodni kényszerült LMP-s berkekben.

További hírek érhetők el a Media1-en

Borító: Bodolai László, az Index.hu Zrt. elnöke az ATV Egyenes beszéd c. műsorában 2020 nyarán, az Index főszerkesztőjének elbocsátási ügye kapcsán
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások