fbpx
A Barátok közt utolsó részét követő búcsúbuli egyik pillanata: a stáb felvágja a tortát

Ott voltunk a Barátok közt szombat esti búcsúbuliján a Barátok közben (videós beszámoló)

Utoljára voltak együtt Barátok közt.

Meghívást kapott a Media1 a Barátok közt kertjébe, a Nagytétényi út közelében lévő Barátok közben található gyártóbázisra szombat este, ahová azért sereglett össze a sorozat stábja, hogy a 23 év után végleg véget érő tévészéria utolsó részét közösen nézzék végig, illetve ünnepléssel búcsúztassák a közös munkát.

A stábtagok nem sokkal 19 óra után, vagyis az utolsó epizód vetítése előtt már egy órával érkezni kezdtek: Magdi anyus megformálója, azaz Fodor Zsóka elsők között érkezett, már a műsort megelőző Fókusz Plusz különkiadást is lelkesen nézte, amelynek ezúttal a sorozat néhány vezető színésze, például a Vilmos bácsit megtestesítő Várkonyi András volt a vendég-műsorvezetője, de eközben is sorra érkeztek a sorozat ismert színészei, például Kardos Eszter (a Barátok közt Illés Vandája), Ábrahám Edit (Berényi Claudia), vagy például Németh Kristóf, a sorozat egykori Kertész Gézája, de láttuk Nádor Kinga megformálóját, Som-Balogh Edinát, és Szőke Zoltán is megjelent (Berényi Miklós), hogy megnézze, amint a sorozat utolsó percében magához tér a kómából a kórházi ágyon.

 

Később R. Kárpáti Péter, a sorozat egykori Berényi Andrása, és még sokan mások is megérkeztek, a teljes névsorra nem vállalkoznék, de nem láttuk a buliban Tihanyi-Tóth Csabát, azaz Novák Laci megformálóját, aki a kezdetektől a végéig hűséges volt a sorozathoz és Rékasi Károllyal, azaz Bartha Zsolt megformálójával sem találkoztunk az este folyamán, ahogyan Várkonyi Andrással (Vili bácsival) sem, de miután előzőleg ők vezették a Fókusz Plusz Barátok közt különkiadását, ez talán nem annyira különös.

Aki jelen volt, egészen pontosan a10455. epizódot nézhette meg, ami az alábbi, happy endbe illő jelentettel ért véget.

A széria végén, Berényi Miklós a kómából való felébredésekor nagy taps tört ki, majd Ondruss Ilona, a sorozat utolsó kreatív producere megilletődötten mondott néhány gondolatot: megköszönte a stábnak a munkáját és az RTL-nek az elmúlt 23 évet, valamint méltatta a Barátok közt szereplőit, akiket legendaként jellemzett.

A Berényi Miklós felébredésekor a saját feltámadásával viccelődő Fodor Zsóka (akit pár éve egy papírgalacsinnal okozott balesettel megöltek a sorozatban, de később többször visszatért a sorozatba „kísérteni”) és a stáb többi tagja ezután elénekelték a Barátok közt ikonikus főcímdalát.

Mutatjuk, hogyan nézte az utolsó perceket a stáb, hogyan énekelték el a BK főcímdalát, és mit mondott a kettő között a kreatív producer.

Később előkerült még egy hatalmas, emeletes torta is rajta tűzijátékkal, de azzal nem volt szerencséjük: mire odaértek vele a felszolgálók, szerencsétlenül kialudt rajta a mini-tűzijáték, Németh Kristóf pedig hiába próbálta újra megnyújtani öngyújtóval.  Ezután szintén Németh Kristóf nekiállt ünnepélyesen felvágni a tortát – utóbbi kapcsán némi izgalom is volt, mert a tortavágás közben a fotósoknak lelkesen pózoló, illetve bohóckódó Németh Kristóf olyan vehemenciával vágta a tortát, hogy az elkezdett ledőlni – mutatunk erről is videót…

Az édes falatok után kezdetét vette az önfeledt bulizás: a Barátok közt csapata régi és mai slágerekre táncolt egészen éjszakában nyúlóan: különösen nagy sikere volt a koronavírus-világjárvány nagy slágerének, a Jerusalemának. Mások a kerti kanapékon beszélgettek, mielőtt végleg elhagyták a helyszínt, ahol néhány stábtag 23 éven át dolgozott a vezető kereskedelmi csatorna sokáig meghatározó tévésorozatának sikerén. Néhányaknak ennél kevesebb év, vagy akár csak egy rövid szerep jött össze, de mindannyian nagyon büszkék arra, hogy szerepük volt az európai viszonylatban is kiemelkedően hosszú ideig képernyőn lévő és sokáig nagy nézettségű sorozatban.

A produkció egyébként néhány régi fotóval köszöntötte a stábot az elmúlt 23 évből, ezekből is mutatunk párat. A falra felaggatott régi képeket a stábtagok mosolyogva, nosztalgiázva nézték.

Az RTL Magyarország arra hivatkozva döntött úgy, hogy leveszi a Barátok közt című sorozatot a képernyőről, hogy a tévészéria már nem hozta az elvárható nézettségi szintet. Kolosi Péter, a vállalat programigazgató vezérigazgató-helyettese erről részletesen is beszélt nemrég a Media1 műsorában

A DIGI ügyfeleinek egy része egyébként a kábelszolgáltató hálózatának műszaki meghibásodása miatt lemaradt a BK legutolsó epizódjáról.

Még több tartalom érhető el a Media1-en! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon, valamint iratkozzon fel napi hírlevelünkre!

Borító: A Barátok közt az utolsó adás utáni stábbuliján Németh Kristóf és a sorozat alkotói felvágják a tortát. Fotó: Szalay Dániel / Media1 (mobiltelefonos felvétel
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások