fbpx
A Fidesz reklámja a Youtube-on

A médiahatóság előtt tiltakozott a Momentum két politikusa a gyerekmesék előtt és közben látható Fidesz-reklámok kapcsán

A Momentumnak nem tetszik, hogy a Fidesz szabadon közzéteheti politikai reklámjait a gyerekeknek szóló mesék előtt és közben, ugyanis bár sok szülő panaszkodott a gyalázkodó politikai reklámok miatt, és bejelentést is tett a párt a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóságnál, az NMHH a bejelentés ellenére nem lép fel a jelenség ellen, mert ez az ügy szerinte nem rá tartozik.

Csordás Anett, a C8 és a Momentum országgyűlési képviselőjelöltje, valamint Orosz Anna, a Momentum elnökségi tagja egy hete tett bejelentést a Nemzeti Média és Hírközlési Hatóságnál (NMHH), amiért a kormányzó Fidesz reklámjai rendszeresen megjelennek a gyerekeknek szóló mesék környezetében is a YouTube-on. A két politikus a hatóság friss válaszát lobogtatva ma, csütörtökön kiállt az NMHH épülete elé és a Facebook oldalukon közvetített sajtótájékoztatón arról beszéltek, hogy a hatóság a valódi intézkedés helyett egy semmitmondó választ küldött nekik, amelyben a videómegosztót tették felelőssé a reklámok rossz helyen történő megjelenítéséért.

Csordás szerint elfogadhatatlan az NMHH-s válasz, mert a gyerekek nincsenek politikai döntéshozó helyzetben és mivel a YouTube-on néhány gombnyomással be lehet állítani, hogy a gyerektartalmaknál ne legyenek lejárató politikai hirdetések, ezért tudható, hogy ez egy fideszes politikai húzás és a párt szándékosan a gyerekműsorokra céloz. A Momentum politikusa szerint ez rendkívül káros és elfogadhatatlan.

Orosz Anna elmondta, hogy korábban levelet is írt Kocsis Máténak és Hollik Istvánnak, amelyben felszólította a fideszes képviselőket, hogy hagyjanak fel a gyűlöletkampánnyal. Szerinte ez a hirdetési gyakorlat tisztességtelen és etikátlan, mivel „a gyermekek egy bizonyos életkorig nincsenek tisztában azzal, hogy miről szólnak ezek a tartalmak, és politikai döntési helyzetben sincsenek”.

Orosz úgy gondolja, hogy az lenne a feladata a médiahatóságnak, hogy legalább a gyerekeket megóvja az ilyen káros tartalmaktól. Nem hiszi el, hogy egy olyan párt, ami egy pedofilellenes törvényt képes megalkotni a gyermekek védelmében, nem tudja beállítani hetek alatt, hogy ezek a gyűlöletkeltő hirdetések ne jelenjenek meg legalább a gyerektartalmak előtt a YouTube-on.

A politikusok bejelentették, hogy ezúttal személyesen hoztak levelet Karas Monikának, az NMHH elnökének és Pejkó Tímeának, a Gyerekvédelmi Internet-kerekasztal vezetőjének, és ennek alapján azt várják, hogy a hatóság végül mégis felszólítja a Fideszt, hogy az önérdek helyett a gyerekek érdekét vegye számba.

Orosz Anna ezután arra kért minden felháborodott szülőt, hogy árasszák el bejelentéseikkel a médiahatóságot a témával kapcsolatban.

Még több hír érhető el a Media1-en!

Borítókép: A Fidesz reklámja a Youtube-on
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások