fbpx
Az UEFA Facebook-oldala LMBTQI szimbólum mellett

Az UEFA mindenütt szivárványosra váltotta logóját

A logócserével egyidejűleg honlapján valamint a Facebookon és Instagramon magyarázkodni kezdett az Európai Labdarúgó-szövetség amiatt, hogy megtiltotta a müncheni stadion szivárvány színekben történő megvilágítását.

Az Európai Labdarúgó-szövetség, az UEFA a honlapján, a Facebookon és az Instagramon is színes szimbólumára változtatta szerdán a logóját.

Azt írják, büszkék a szimbólum viselésére, mert az kifejezi a sokszínűségbe vetett hitet, a toleranciát, az emberek közötti egyenlőséget, ami az UEFA-nak is alapértéke.

Egyúttal azt írják, néhányan félreértelmezték azt a döntést, hogy a szövetség nem engedte meg a müncheni stadion átszínezését a szivárvány színeibe. Az UEFA szerint a stadion átszínezésére vonatkozó kérés politikai jellegű kérés volt, összefüggésben azzal, hogy épp ekkor lett volna a magyar futballválogatott meccse Németország ellen.

Az UEFA közölte, hogy számára önmagában véve a szivárvány önmagában nem politikai szimbólum, hanem az elköteleződés jele egy sokszínű társadalom mellett.

Magyarország egy hete fogadott el jogszabályt, mely korlátozza az LMBTQI emberek médiajelenlétét. Az ügyben az Egyesült Államok, az Egyesült Királyság, illetve tegnap 14 uniós tagállam is tiltakozását fejezte ki. Szégyenteljesnek nevezte a jogszabályt az Európai Bizottság elnöke. Tiltakozik számos vállalat és szakmai szervezet is ellene, valamint Magyarországon nagy utcai demonstráció volt. Németország több városában átszínezték a stadionokat, miután az UEFA elutasította a müncheni stadionnal kapcsolatos kérést.

Még több hír érhető el a Media1-en!

 

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások