fbpx
Bendi Balázs és Erdődy Adrienn, a Golden Age forgatókönyvének írói

Indul a 3. Hypewriter

A Paprika Studios műsorgyártó cég és az RTL Magyarország idén is meghirdeti Kelet-Közép-Európa egyik legnépszerűbb nemzetközi televíziós pitchfórum - sorozatötlet pályázatát, a Hypewritert, amelyre fiatal, de már tapasztalattal rendelkező forgatókönyvírók mellett olyan pályázók jelentkezését is várják, akik eddig leginkább csak saját maguk és környezetük szórakoztatására rukkoltak elő jobbnál jobb sorozatötletekkel.
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: tumblr
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: whatsapp
Megosztás itt: skype
Megosztás itt: email

Egészen július 15-ig lehet jelentkezni a Hypewriter nemzetközi televíziós pitchfórum – sorozatötlet pályázatra, amelyet a Paprika Studios, Kelet-Közép-Európa legnagyobb, 10 országban önálló irodával jelen lévő televíziós műsorgyártója és a magyar televíziós piac meghatározó szereplője, az RTL Magyarország szervez. (A Media1 a műsorgyártó vezetőjével készült korábbi interjúja itt érhető el.)

Az immár harmadik alkalommal megvalósuló, 2018-ban indult Hypewriter verseny célja, hogy műfaji korlátozás nélkül felkutassa a legeredetibb új tévésorozat-ötleteket és tehetséges alkotóikat.

A nemzetközi mezőny nyertese 10 ezer euróval lesz gazdagabb, pályaművéből pedig teljes értékű pilot készül, ami az RTL Most nevű platformon nagyközönség elé is kerül. (Ehhez 100 ezer eurós költségvetés áll rendelkezésre.)

A műfaji megkötés nélkül a legeredetibb, új televíziós sorozatötleteket és tehetséges alkotóikat kereső, angol nyelven zajló verseny korábban már két alkalommal, 2018-ban és 2019-ben nagy sikerrel lezajlott Budapesten, az európai televíziós szakma krémje előtt bemutatkozási lehetőséget nyújtva a résztvevőknek. Akkor versenyenként több mint 20 ország 150 pályázata került a kultúra, a filmelmélet, a filmkészítés és a televíziós műsorgyártás területét képviselő, elismert szakemberekből álló, öttagú nemzetközi zsűri elé, akik a Hypewriter záróeseményén a helyszínen bemutatkozó nyolc-nyolc pályamű közül 2018-ban „A hentes” amerikai, 2019-ben pedig „Az aranykor” (Golden Age) magyar alkotójának ítélték oda a verseny 10 ezer eurós fődíját, valamint a lehetőséget, hogy a Paprika Studios és az RTL Magyarország jóvoltából az ötletből sorozatpilot készüljön. Előbbi gyártása már befejeződött, és hamarosan bemutatják az RTL Moston, utóbbi koncepció pedig fejlesztési fázisban várja a megvalósítást.

A korábbi évekhez hasonlóan a 2021-es verseny is angol nyelven zajlik, a szervezők elsősorban a kelet-közép-európai régióból számítanak nevezésekre, de a világ minden részéről lehet jelentkezni. A beérkezett pályaművek közül a zsűri a legjobb nyolc alkotóját hívja meg a Hypewritert záró pitchfórumra, amelyet a tervek szerint augusztus végén Budapesten, a több mint 70 ország részvételével zajló szakmai rendezvénnyel, a NATPE Budapest Internationallel egyidőben, annak tőszomszédságában rendeznek meg.

A pitchfórum résztvevői a zsűri mellett közel 100, a világ számos pontjáról érkező szakmabeli – forgalmazók, gyártók, televíziós szakemberek, szakmai újságírók – előtt mutathatják be az ötletüket.

A jelentkezés és további információk a www.hypewriter.tv címen érhetők el.

Még több hír érhető el a Media1-en!

Borító: Bendi Balázs és Erdődy Adrienn, a Golden Age forgatókönyvének írói, a Hypewriter korábbi győztesei
Szóljon hozzá!