A hentes

Egy tervezett magyar sorozat RTL-en adásba kerülő pilotját forgatják Budapesten

A hentes várhatóan idén képernyőre kerülő pilot részének egy jelenetét épp egy újságíró ablakánál forgatták ma reggel Pesterzsébeten.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin

Gőzerővel zajlanak Budapesten, egészen pontosan Pesterzsébeten az egyelőre A hentes címmel emlegetett lehetséges új magyar sorozat, hamarosan az RTL Klub csatornán adásban is látható pilot részének forgatási munkálatai.

Ezt onnan tudjuk, hogy épp Herpai Gergely, a theGeek.hu főszerkesztőjének otthonának közvetlen szomszédságában zajlik valamelyik jelenet felvétele.

A theGeek fényképes beszámolója szerint ma reggel 4 óra tájban arra ébredt az újságíró, hogy a háza előtti utcarészen a forgatásokon használt buszok és ételosztó járművek jelentek meg. Az újságíró előzőleg egy levelet is kapott a Paprika Studios műsorgyártó cégtől, hogy május 7. és május 9., valamint május 12. és 13. között filmforgatás lesz. Igaz, reggeli 4 órás zajról a levélben nem esett szó: azt írták, reggel 6 és este 8 között lesz a négy napon át tartó filmforgatás.

Forgatókönyvíró-versenyen találták meg az alkotópárost

Az újságíró ma reggel érdeklődött a stáb több tagjánál: így állt össze a kép, hogy a The Butcher címmel is emlegetett lehetséges új magyar sorozat pilot* részének forgatási munkálatairól van szó, a felvett jelenetek pedig az RTL Klubon lesznek láthatók. A hentes egyébként a Magyarországon élő alkotópáros, Andrew Hefler és Declan Hannigan emlegetett projektje.

A Paprika Studios a Hypewriter nevű forgatókönyvíró-versenyen találta meg az alkotópáros ötletét – ekkoriban jelent is meg cikk arról, hogy az RTL-en várhatóan 2019 elején mutatják be.

Karcsi, a kisvárosi hentes

Akkoriban az derült még ki, hogy a sorozat Karcsiról, a kisvárosi hentesről szól, aki a történet elején gyilkosság következtében meghal. A sorozat epizódjai visszatekintenek az életére és tetteire, valamint bemutatják a város lakóit, akik gyűlölték Karcsit.

Egy volt cukrászdában rögzítik A hentes egyik jelenetét

A történetet állítólag valós események ihlették, emellett az alkotók a Fargo című sorozatot említették ihletőként. A hentesben egyébként ugyan központi szerepet kap a gyilkosság felgöngyölítése, de nem az lesz a hangsúlyos, hogy ki volt a tettes.

A mától kezdődő forgatás helyszíne a theGeek.hu beszámolója alapján Pesterzsébeten egy tönkrement, volt cukrászda aránylag kis méretű épülete, nem messze az 52-es és 53-as villamos vonalától.

Magyarországon élő alkotóktól származik a sorozat ötlete

Az alkotópáros, Declan Hannigan és Andy Hefler Magyarországon él. Egyik legutóbbi munkájuk a Comedy Centralra készült Készhelyzet volt Hajós Andrással. A két alkotó azonban nem csak rendez, hanem színészi feladatokat is vállal. A borítóképen is látható Hannigan látható volt a Terror című sorozatban, az Atomszőkében és a Mentőexpedícióban, Heflert pedig A hollóban és a Boszorkányvadászatban lehetett látni.

Mi a pilot?

A pilot elkészítésével az lehet a cél, hogy felkeltsék a nézők érdeklődését, megnézzék a tervezett sorozat fogadtatását, és ha kellő érdeklődés látszik a sorozatra, akkor rendelnek belőle folytatást. A pilot rész elkészítésével tudja a tévétársaság csökkenteni annak a kockázatát, hogy esetleg olyan sorozatot rendeljen meg, amelyre esetleg nincs is kellő érdeklődés.

A Paprika Studios a DRG televíziós forgalmazó támogatásával és az alkotópárossal közösen fejleszti a tervezett sorozatot.

A Media1 telefonon kereste az RTL Magyarországot A hentes címmel emlegetett lehetséges új sorozat kapcsán, de a Marketing és Kommunikációs Igazgatóságon nem kívántak nyilatkozni.

Épp tegnap, a Media Hungary konferencián derült ki, hogy a TV2 is új sorozatra készül, benne magyar színészekkel. A TV2 Mintaapák címmel tervezett sorozata azonban napi sorozat lesz, míg A hentes, ha egyáltalán megrendeli majd a pilot rész alapján a folytatást az RTL, valószínűleg heti.

A Nielsen Közönségmérés legfrissebb adatai alapján a magyarok továbbra is rendkívül szeretik a tévés sorozatokat, a tévénézésre fordított idő jelentős részét szánják erre a típusú tartalomra.

Kiemelt kép: A hentes egyik alkotója, Declan Hannigan a thegeek.hu montázsán

Szóljon hozzá!

Ez is érdekelheti

Az ATV választási műsorának csapata

Nagyot ment az ATV vasárnap

Az ATV szempontjából extrém magasnak számító nézőszámot szállított a tévécsatorna számára az egész estés választási műsor, és minden idők legnagyobb látogatottságát hozta az atv.hu internetes oldal is.

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!