fbpx
A hentes

Egy tervezett magyar sorozat RTL-en adásba kerülő pilotját forgatják Budapesten

A hentes várhatóan idén képernyőre kerülő pilot részének egy jelenetét épp egy újságíró ablakánál forgatták ma reggel Pesterzsébeten.
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: tumblr
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: whatsapp
Megosztás itt: skype
Megosztás itt: email

Gőzerővel zajlanak Budapesten, egészen pontosan Pesterzsébeten az egyelőre A hentes címmel emlegetett lehetséges új magyar sorozat, hamarosan az RTL Klub csatornán adásban is látható pilot részének forgatási munkálatai.

Ezt onnan tudjuk, hogy épp Herpai Gergely, a theGeek.hu főszerkesztőjének otthonának közvetlen szomszédságában zajlik valamelyik jelenet felvétele.

A theGeek fényképes beszámolója szerint ma reggel 4 óra tájban arra ébredt az újságíró, hogy a háza előtti utcarészen a forgatásokon használt buszok és ételosztó járművek jelentek meg. Az újságíró előzőleg egy levelet is kapott a Paprika Studios műsorgyártó cégtől, hogy május 7. és május 9., valamint május 12. és 13. között filmforgatás lesz. Igaz, reggeli 4 órás zajról a levélben nem esett szó: azt írták, reggel 6 és este 8 között lesz a négy napon át tartó filmforgatás.

Forgatókönyvíró-versenyen találták meg az alkotópárost

Az újságíró ma reggel érdeklődött a stáb több tagjánál: így állt össze a kép, hogy a The Butcher címmel is emlegetett lehetséges új magyar sorozat pilot* részének forgatási munkálatairól van szó, a felvett jelenetek pedig az RTL Klubon lesznek láthatók. A hentes egyébként a Magyarországon élő alkotópáros, Andrew Hefler és Declan Hannigan emlegetett projektje.

A Paprika Studios a Hypewriter nevű forgatókönyvíró-versenyen találta meg az alkotópáros ötletét – ekkoriban jelent is meg cikk arról, hogy az RTL-en várhatóan 2019 elején mutatják be.

Karcsi, a kisvárosi hentes

Akkoriban az derült még ki, hogy a sorozat Karcsiról, a kisvárosi hentesről szól, aki a történet elején gyilkosság következtében meghal. A sorozat epizódjai visszatekintenek az életére és tetteire, valamint bemutatják a város lakóit, akik gyűlölték Karcsit.

Egy volt cukrászdában rögzítik A hentes egyik jelenetét

A történetet állítólag valós események ihlették, emellett az alkotók a Fargo című sorozatot említették ihletőként. A hentesben egyébként ugyan központi szerepet kap a gyilkosság felgöngyölítése, de nem az lesz a hangsúlyos, hogy ki volt a tettes.

A mától kezdődő forgatás helyszíne a theGeek.hu beszámolója alapján Pesterzsébeten egy tönkrement, volt cukrászda aránylag kis méretű épülete, nem messze az 52-es és 53-as villamos vonalától.

Magyarországon élő alkotóktól származik a sorozat ötlete

Az alkotópáros, Declan Hannigan és Andy Hefler Magyarországon él. Egyik legutóbbi munkájuk a Comedy Centralra készült Készhelyzet volt Hajós Andrással. A két alkotó azonban nem csak rendez, hanem színészi feladatokat is vállal. A borítóképen is látható Hannigan látható volt a Terror című sorozatban, az Atomszőkében és a Mentőexpedícióban, Heflert pedig A hollóban és a Boszorkányvadászatban lehetett látni.

Mi a pilot?

A pilot elkészítésével az lehet a cél, hogy felkeltsék a nézők érdeklődését, megnézzék a tervezett sorozat fogadtatását, és ha kellő érdeklődés látszik a sorozatra, akkor rendelnek belőle folytatást. A pilot rész elkészítésével tudja a tévétársaság csökkenteni annak a kockázatát, hogy esetleg olyan sorozatot rendeljen meg, amelyre esetleg nincs is kellő érdeklődés.

A Paprika Studios a DRG televíziós forgalmazó támogatásával és az alkotópárossal közösen fejleszti a tervezett sorozatot.

A Media1 telefonon kereste az RTL Magyarországot A hentes címmel emlegetett lehetséges új sorozat kapcsán, de a Marketing és Kommunikációs Igazgatóságon nem kívántak nyilatkozni.

Épp tegnap, a Media Hungary konferencián derült ki, hogy a TV2 is új sorozatra készül, benne magyar színészekkel. A TV2 Mintaapák címmel tervezett sorozata azonban napi sorozat lesz, míg A hentes, ha egyáltalán megrendeli majd a pilot rész alapján a folytatást az RTL, valószínűleg heti.

A Nielsen Közönségmérés legfrissebb adatai alapján a magyarok továbbra is rendkívül szeretik a tévés sorozatokat, a tévénézésre fordított idő jelentős részét szánják erre a típusú tartalomra.

Kiemelt kép: A hentes egyik alkotója, Declan Hannigan a thegeek.hu montázsán
Szóljon hozzá!