fbpx
Bendi Balázs és Erdődy Adrienn, a Golden Age forgatókönyvének írói

Az RTL Klub levetíti a Golden Age pilot részét

A Golden Age című sorozatterv kapta a Budapesten megrendezett nemzetközi televíziós pitchfórumon, a Hypewriteren a fődíjat. A díjátadón bemutatták a tavalyi győztes, A hentes pilot részét is, ami hamarosan az RTL Klub képernyőjén lesz.
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: tumblr
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: whatsapp
Megosztás itt: skype
Megosztás itt: email

Kiosztották a díjakat a Budapesten megrendezett Hypewriter elnevezésű nemzetközi televíziós versenyen. A fődíjat Bendi Balázs és Erdődy Adrienn Golden Age”című sorozattervének ítélték.

Az idén már második alkalommal megrendezett Hypewriter verseny tétje a forgatókönyvírók szempontjából nem volt kicsi, hisz a győztes alkotó projektjének pilot epizódját a Paprika Studios műsorgyártó cég és az RTL Magyarország közreműködésével és finanszírozásában készítheti el. Ennek köszönhetően a Golden Age megvalósul, és eljut a közönséghez is az RTL Klub képernyőjén.

Az alkotást az RTL Klub várhatóan 2020-ban tűzi képernyőre.

A tegnap világhírű nemzetközi szaktekintélyek részvételével megrendezett telt házas eseményen levetítették a tavalyi győztes, a The Butcher (A hentes) pilotepizódját is. A hentes című sorozatról korábban a Media1 már részletesen is beszámolt, amikor a forgatási munkálatok Pesterzsébeten, épp egy újságíró ablaka alatt zajlottak.

Ez a sorozat ugyancsak az RTL Klub képernyőjére kerül, méghozzá várhatóan még az idén.

160 pályázat érkezett

A Hypewriter felhívására idén kevesebb mint egy hónap alatt 30 országból 160 pályamű érkezett.

A döntőbe nyolc, különféle műfajú sorozat ötlete jutott be: volt köztük, társadalmi szatíra, politikai thriller és természetfeletti családi dráma is. A nyolc döntős – fiatal magyar és külföldi tehetségek – a kedd délelőtti eseményen mutatta be televíziós sorozat-ötletét az elismert nemzetközi televíziós szakemberekből álló zsűri előtt.

A Barátok közt írójaként is ismert a Golden Age egyik alkotója

A nyertes, a Golden Age a zsűri szerint erős, átgondolt és meggyőző sorozatterv. Mind megvalósítása, mind a kereskedelmi televízióban, nagy közönség előtt való forgalmazása ígéretes. A zsűri továbbá nagy lehetőséget lát a történet és a karakterek sokoldalú fejlesztésében. Az alkotópáros egyik tagjának, Bendi Balázsnak a nevét többek között a Barátok közt írójaként ismerheti a sorozatkedvelő közönség.

A Golden Age sorozat pilotepizódja az RTL Magyarország és a DRG televíziós forgalmazó támogatásával a kelet-közép-európai régió tíz országában jelen lévő, vezető produkciós vállalat, a Paprika Studios gyártásában készül el.

Három további projektet is kiemeltek

Az erős mezőnyre való tekintettel a zsűri értékelésében a nyertesen kívül további három projektet emelt ki: a Border Tales (Nagy Levente), a The Holy Family (Osváth Gábor) és a The Prophets (Árpa Attila) című terveket, amelyekben nagy koprodukciós lehetőségek rejlenek. Ezek a sorozattervek mind a Paprika Studios fejlesztési műhelyébe kerülnek, azaz forgatókönyvírók és televíziós szakemberek segítik a tervek fejlődését.

A 2018-ban alapított televíziós pitchfórum idei kiadása hatalmas sikerrel zárult: a szervezők szerint a beérkező pályaművek mennyisége és minősége, valamint az eseményen részt vevő nemzetközi szakmai közönség létszáma is azt bizonyítja, hogy a Hypewriter különlegesen fontos és releváns most, amikor az egész világ a minőségi televíziós sorozatgyártás korát éli.

Erdős Ákos, a Paprika Studios vezetője hangsúlyozta: a Hypewriter erőssége, hogy olyan szakmai szereplőket terelt össze, akik elkötelezettek a minőségi tartalomgyártás, illetve a tehetségek felkutatása és gondozása iránt.

A szervezők jelezték: a Hypewritert 2020-ban is megrendezik, még több szakmai programmal, valamint újabb sorozatötletekkel.

Borító: Bendi Balázs és Erdődy Adrienn, a Golden Age forgatókönyvének írói
Szóljon hozzá!