fbpx
rádió, hangolás, fm

Olcsón megúszott a Rádió 1 egy újabb jogsértést, a Karc FM megint frekvenciákat kaphat

Néhány rádiós pályázat, médiaszolgáltatók pénzügyi támogatása, valamint a Rádió 1 megbírságolása volt a Médiatanács napirendjén.
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: tumblr
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: whatsapp
Megosztás itt: skype
Megosztás itt: email

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa elvégezte a Salgótarján 99,3 MHz és a Szekszárd 104,5 MHz helyi médiaszolgáltatási lehetőségek közösségi jellegű használatára kiírt pályázati felhívásaira beérkezett ajánlatok alaki vizsgálatát: mindkettőnél pályázati nyilvántartásba vette az egyedüli pályázó Karc FM Média Kft.-t – derül ki a grémium mai, csütörtök délutáni lapunkhoz eljuttatott közleményéből.

Indul két frekvenciapályázat

A tanács véglegesítette a Székesfehérvár 96,1 MHz és a Kiskőrös 91,7 MHz helyi rádiós médiaszolgáltatási lehetőségek használatára irányuló pályázati felhívásokat: a pályázati felhívásokra július 5-én és 7-én lehet beadni pályázati ajánlatokat.

50 ezerrel megúszta a Rádió 1 a hatósági szerződés megsértését

A budapesti Rádió 1 szolgáltatójára összesen 50 ezer forint bírságot rótt ki a grémium, amiért szerződéses vállalásaihoz képest kevesebb szöveget, helyi közélettel foglalkozó, a helyi mindennapi életet segítő műsort, viszont több zenét tett közzé a vizsgált februári adáshéten.

A testület a szankció alkalmazásánál figyelemmel volt arra, hogy a pandémia idején a médiaszolgáltatók is nehéz helyzetbe kerültek vállalásaik – így például a helyi közélet híreivel kapcsolatos – teljesítésénél.

A Szolnok TV és a Gyula Televízió ennél is enyhébben úszott meg egy-egy jogsértést

Szolnok Televízió szolgáltatóját burkolt reklámozás miatt figyelmeztette a tanács, amiért a Látóhatár és az Élet és egészség című műsorok egy-egy januári adásában egy pálinkát gyártó és forgalmazó cég termékei és szolgáltatásai, valamint egy fogyókúrás táplálékkiegészítő szer részletes bemutatásával a termékek megvételére sarkallhatta a nézőket.

A Gyula Televízió szolgáltatója februárban egy reklámot négyszer megkülönböztető jelzés nélkül adott le, ezért a testület felszólította a jogszerű magatartásra.

Ezek a médiumok kapnak támogatást

Nyerteseket hirdetett a Médiatanács a helyi és körzeti televízióknak szóló támogatási programjában a hírműsorok, közéleti és kulturális magazinműsorok készítését támogató pályázat idei első fordulójában. Huszonkilenc televíziós pályázat összesen 133 millió forint támogatást kap.

A Pomáz Televízió, a vajdasági Pannon TV, a Dunaföldvár TV, a Hajdúnánási Televízió, a Csongrád TV, a VTV Mór, a csornai Rábaközi Televízió, a Füzesabonyi Városi Televízió, az RTV Szekszárd, a Sárvári Televízió és a berceli Gólya TV közéleti magazinok készítésére fordíthatja az elnyert összeget. Hírműsorokat a Kanizsa TV, a Keszthelyi Televízió, a kiskunhalasi Halas TV, a Kapos Televízió, a százhalombattai Halom Televízió, a Városi Televízió Szeged, a Kalocsa Városi Televízió és a tahitótfalui Danubia Televízió gyárthat.

Kulturális magazinműsorokat készíthet a Debrecen Televízió, a békéscsabai 7.Tv, a nyíregyházi Kölcsey Televízió, a Kapos Televízió, a pécsi Pannon Televízió, a balassagyarmati Ipoly Televízió, a Kecskeméti Televízió, a Bajai Televízió, valamint a fővárosi Hegyvidék Televízió és a Centrum Televízió.

Még több hírt találhat a Media1-en, ma számoltunk be például arról, hogy rendőrök akadályozták meg a Kúrián, hogy a Media1 tudósíthasson a Klubrádió és a Médiatanács közötti bírósági perről.

Borító: stock / Depositphotos

Szóljon hozzá!