fbpx
Bochkor Gábor, Sivák Péter és Lovász László

Megújul a Best FM

Olyan zenei kínálatra vált a csatorna, amelyek Sivák Péter programigazgató szerint eddig keveset szerepeltek a hazai rádiókban.

A Rádió 1 és a Retro Rádió megújulása után a Best FM-nél is változások jönnek. Erről a három rádió programigazgatója, Sivák Péter adott interjút az Indexnek. Sivák megszállott rádiós, aki még az 1990-es évek végén került a frekvenciák bűvkörébe, és azóta több országos, hálózatos és helyi állomáson is dolgozott. Olyan adók működtetésében vett részt, mint a Sláger Rádió vagy a Neo FM, de a Rock FM hibrid formátumában kialakításában is részt vett. Az interjú szerint neki köszönhető, hogy Bochkor Gábor is a Retróhoz került, ami az adó hallgatottságát úgy dobta meg, hogy Sivák szavai szerint közben a másik két rádió érdekei sem sérültek.

A rádiós most a Best FM megújításán dolgozik. Szerinte nem az a cél, hogy ez a rádió is olyan hallgatott legyen, mint a Rádió 1 vagy a Retro, hanem hogy olyan embereket érjenek el vele, akik most még nem rádióznak. Olyan rádióban gondolkodik, ami gitáralapú zenét játszik, olyan slágereket, amelyeket sokan szeretnek, de valamelyest eltér a jelenleg fogható adók repertoárjától.

„Több olyan előadó is van, amelyek „rádióbarát” vonalat képviselnek, sokan szeretik őket, mégis alulreprezentáltak a hazai rádiós kínálatban. Ilyen például a Foo Fighters, a Green Day, a Nirvana, Pink, a Linkin Park, a U2, vagy a magyarok közül a Junkies, a Leander Kills és társaik.”

Sivák még keresi a Best FM műsorvezetőit. Szerinte nehéz olyan nagy kalibert találni, mint a másik két adón beszélő Sebestyén Balázs, aki a kutatások alapján abszolút az első helyen áll és 99 százalékos az ismertsége vagy Bochkor Gábor, aki több mint 30 éve csinál reggeli műsort és az országban nagyon sokan vele azonosítják ennek a műfajnak a fogalmát.

„Azt gondolom, hibás gazdasági döntés lenne a kettőjük mellé felépíteni egy újabb morning show-t, ami egyébként sem egy olcsó műfaj, a meglévőkkel szemben pedig egyszerűen nem nyerhet. A Best FM esetén egészen más programstruktúrában gondolkodunk, az a cél, hogy alternatíva legyen a szó szoros értelmében. Még zajlanak a castingok, de napokon belül eldől, kik ülnek majd a mikrofonok mögé.”

A programigazgató úgy látja az általa menedzselt rádiók jól megférnek egymás mellett. A Retro Rádió az egyetlen országos kereskedelmi frekvencia. Utána jön a Rádió 1, ami egy nagy hálózat, a váltással most a 89,5-ös frekvencián a főváros 100 kilométeres körzetében fogható, országszerte pedig további 38 frekvencián érhető el. A Best FM-ről úgy gondolja, hogy a két nagy rádió kistestvére, ami Budapesten kívül jelenleg hat városban szól, a megújulás után pedig igazából helyi rádiók hálózataként működik majd.

„Ez azt jelenti, hogy a központi tartalmak mellé jóval több helyi vonatkozású hír és információ kerül, a délutáni drivetime idősávot helyi műsorvezetőkkel lefedve. Nagyon fontos törekvésünk, hogy azokat az embereket, akik a vételkörzetben laknak, kifejezetten az őket érintő témákkal szólítsuk meg, hogy a Best FM a helyiek által is hallgatott hálózat legyen, egy 3-500 ezer fős, állandó közönséggel.”

A Best FM-ről és annak hátteréről többször is írtunk korábban. A rádió épp nemrég váltott tulajdonost: egy Mészáros Lőrinc-közeli tulajdonos után Mészáros másik bizalmi emberre írták át. A Best FM nemrég megkapta a Rádió 1 néhány felszabaduló frekvenciáját, így jelentősen bővítette lefedettségét.

Még több médiahír található a Media1.hu-n!

Borítókép: Sivák Péter (középen), mellette balra Bochkor Gábor, jobbra Lovász László / Fotó: Retro Rádió

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások