fbpx
Mészáros Lőrinc a HírTV Célpont című műsorában korábban

Mészáros Lőrinc legújabb bizalmasához vándorolt a Best FM

Tulajdonost váltott a Best FM. A felcsúti dollármilliárdos egyik emberétől a másikhoz került az egyelőre nem igazán sikeres rádiós hálózat.

Sakalj Ferenc, a magyar-horvát-kanadai bizalmi ember lépett Halmi Tamás helyére a Best FM tulajdonosaként – vette észre az Mfor.hu a változást.

Halmi Tamás nem sokáig tudhatta magát a Best FM tulajdonosának, hiszen tavaly került a nevére a cég. Épp akkor, amikor a Rádió 1 hálózat is Mészáros egyik emberéhez került és egy rádiós reklámértékesítő cég is a felcsúti milliárdos egyik emberénél landolt Andy Vajna filmügyi kormánybiztos halála után.

Halmitól idén márciusban került át a Best FM-et működtető kft. Mészáros másik emberéhez, Sakalj Ferenchez.

Az újdonsült médiavállalkozó, Sakalj Ferenc (vagy ahogy sokan nevezik: „Sakál Feri”) a Telex szerint a Vajdaságból, Zenta környékéről származik, de a hivatalos lakcíme Edmontonban, vagyis Kanadában van, ahol állítólag sikeres üzletember volt, de azt még az őt közelebbről ismerők sem tudták pontosan, hogy milyen ágazatban vitézkedett. Sakalj felívelését a Telex forrása jó nyelvtudásával magyarázta, aki segítette Mészáros Lőrincet a horvátországi terjeszkedésében.

Mostanra Sakalj Mészáros egyik belső körös bizalmi emberének számít, miközben Halmi Tamás, a Best FM eddigi tulajdonosa kikerült a Mészáros nevével fémjelzett Opus Nyrt. vezérkarából is.

Sakalj egyébként gyakorta bukkan fel a Puskás Akadémiánál is. Mielőtt a Best FM a nevére került, a Mirno More d.o.o. elnevezésű horvát Mészáros-érdekeltségnek volt a vezetője, de bekerült az eszéki focicsapat hivatalos vezetőségébe is.

A Best Radio Kft. egyelőre nem túlságosan sikeres, 2019-ben 27,7 millió forint volt az árbevétele és ehhez 20,1 milliós veszteség párosult adózás előtt az Opten céginformációs adatbázis szerint.

Ennek ellenére folyamatosan terjeszkedik a rádió, nemrég például Szolnokon az Amadeus Rádiót is Best FM váltotta.

További hírek találhatók a Media1-en! Iratkozzon fel hírlevelünkre, és kövessen bennünket Facebookon is!

Borító: Mészáros Lőrinc a HírTV Célpont című műsorában korábban

Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások