fbpx
Iványi Gábor, MET

Iványi Gábor egyetért az ATV bojkottjával, Kocsis András elment az ATV-be

A Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség vezetője közleményben jelentette be, hogy egyetért a Tamás Gáspár Miklós által meghirdetett, ATV elleni bojkottfelhívással.

A 444 szerint Iványi Gábor barátja, Kocsis András felkérte, hogy legyen kezdeményező társa a 21. Század Társaság nevében indított elgondolásának, „amellyel emléket akarunk állítani a COVID-19 vírus támadásában elveszített honfitársainknak. Készségesen vállalva a megtisztelő felkérést Oltalom Karitatív Egyesületünk számlaszámát is megnyitottuk, hogy az önkéntes, e célra szánt adományokat fogadhassuk”.

Kocsis András a felhívást az ATV-ben jelentette be, és mint Iványi a közleményben írja, Kocsis a kísérőlevelében azt is fontosnak tartotta megemlíteni, hogy az ATV bojkottjával nem ért egyet.

„Erre a szomorú elhatározásra azonban az adott okot, hogy a szóban forgó hírhely mögött ugyanaz a vallási érdekkör áll, amely a kormány politikai bábjaként kész volt a Klubrádió helyét Spirit FM nevű csoportjával elfoglalni. Kocsis András sem ért evvel egyet, sőt szolidáris a Klubrádióval, de a bojkottot sem támogatja.

A magam részéről viszont messzemenőkig egyetértek az ATV értelmiségi mellőzésével. Felháborít a Klubrádió elhallgattatásában a kormánnyal érdekből vállalt kollaboráció. Ezért szeretném világossá tenni, hogy Kocsis András kedves barátommal csupán az emlékmű állításban szólottunk azonos hangon”
– írja Iványi.

Tamás Gáspár Miklós azután indított bojkottfelhívást az ATV ellen, hogy a Spirit FM október végéig ideiglenes médiaszolgáltatási jogosultságot kért a médiatörvény 65. paragrafusa alapján a 92,9 MHz-re, melyet februárig a Klubrádió használt, mielőtt a frekvenciajogosultságát. A bojkottfelhívást a Klubrádió honlapján közölték.

Várhatóan ma egyébként a Fővárosi Törvényszék ítéletet hirdet abban a perben, melyet a Klubrádió indított az NMHH ellen, amiért kizárta a hatóság a médiaszolgáltatót a 92,9 MHz rádiós pályázatból.

Update 12:12

A Fővárosi Törvényszék időközben meghozta ítéletét, és a Médiatanácsnak adott igazat. Az ítélet értelmében a Klubrádió pályázata több tekintetben is hibás, ellentmondásos volt, ráadásul a vállalat gazdálkodásával a könyvvizsgáló szerint is probléma volt a pályázat benyújtásakor. Részletesen erről itt olvashatnak.

Borító: Iványi Gábor

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások