fbpx
Donald Trump, az Egyesült Államok leköszönő elnöke

Elhalasztotta a Facebook a döntést Donald Trump visszaengedéséről

A Facebook felügyelőbizottsága a halasztás ellenére azt ígéri, hogy a következő hetekben dönteni fog a kérdés kapcsán.

Trumpot januárban tiltották ki a Facebookról a Capitol Hill-i zavargások, a Capitolium ostroma után, amelyben öt ember meghalt és több mint 100 rendőr megsebesült. A volt elnököt erőszakos uszítással és dezinformációk ismételt terjesztésével vádolták. Erről itt írtunk részletesen.

Az ügy a Facebook felügyelőbizottsága elé került, amelynek eredetileg április 21-ig kellett volna dönteni, hogy Trump visszatérhet-e a közösségi médiás felületre.

Az idő letelt, de a bizottság nem döntött. Szerintük a késedelem annak köszönhető, hogy több mint 9000 nyilvános kommentet kellett átnézniük. A Twitteren azt nyilatkozták, hogy a következő hetekben döntenek – számolt be róla a BBC.

A bizottságot Mark Zuckerberg hozta létre és gyakran a „Facebook Legfelsőbb Bíróságának” nevezik. 20 tagból – újságírókból, emberi jogi aktivistákból, ügyvédekből valamint akadémikusokból tevődik össze. Független szervezetként működik, bár bérét és egyéb költségeit a technológiai vállalat fedezi.

Néhány hónap elteltével egyébként Trump azzal a fenyegetéssel állt elő a techcég tiltására válaszként, hogy saját közösségi médiás felületet alapít.

Trumpot egyébként a Capitolium ostroma után nem csak a Facebook helyezte tiltásba, de több más felület, így például a YouTube és a Twitter is.

További hírek találhatók a Media1-en!

Borítókép: Donald Trump, az Egyesült Államok leköszönő elnöke / Fotó: Library of Congress / Unsplash

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások