fbpx
Gerő Viktor, a Meska társtulajdonosa

Társtulajdonos lett Gerő Viktor, a Vatera egykori ügyvezetője a Meskában és csatlakozott a cég vezetéséhez

A szakember a Media1-nek megerősítette, hogy jelentősen növelte tulajdonrészét, és a kézműves-designer online piactér napi munkájába is bekapcsolódik. A Meska hamarosan teljesen megújul, és a későbbiekre nemzetközi terjeszkedést is terveznek az alapító Porst Rékával, a cég társtulajdonosával közösen.

Csatlakozott a Meska.hu-hoz, Magyarország legnagyobb kézműves-designer online piacteréhez Gerő Viktor, aki korábban éveken át a Vatera.hu ügyvezetője és a cégcsoport regionális igazgatója volt, így jó ismerője a piacterek működésének – tudta meg a Media1. Gerő Viktor egy vállalkozáson, Victorinet-Internet Kft.-n keresztül egy ideje már rendelkezett néhány százaléknyi, kisebbségi részesedéssel a Meska.hu-ban, de nemrég jelentősen növelte tulajdonrészét, és mostanra társtulajdonossá vált az alapító, Porst Réka mellett. A másik alapító, Hidvégi Borbála is bennmaradt a Meska.hu Kft.-ben, de csak kisebbségi tulajdonosként.

Gerő Viktor operatív ügyekkel is foglalkozik, főleg stratégiai és marketing feladatai vannak. A Media1 érdeklődésére azt mondta:

„Azért csatlakoztam a Meskához, mert Rékával, a Meska alapítójával és kiváló munkatársainkkal együtt szeretnénk teljesen megújítani az oldalt és az oldal folyamatainak működését. Egyre nagyobb a kereslet az egyedi, kézzel készült termékek iránt. Terveink szerint a Meska oldalán keresztül több mint 4000 kézműves szakember várhatóan közel 350.000 kézműves terméket fog értékesíteni 2021-ben. Ez egy szerethető terület, szerethető emberekkel és kézműves szakemberekkel, jó velük együtt dolgozni.”

Megújulnak

A szakember hozzátette, nemzetközi terjeszkedésre is készülnek, „de addig még sok feladat áll előttünk, ez azért még nem idén lesz”, most főleg az oldal megújítására fókuszálnak. Gerő azt mondta, azért is vonzotta a feladat, mert egy jó ügyről van szó, ami jó üzletté is válhat.

Hosszabb ideje dolgoznak már a háttérben az oldal megújításának előkészítésén, amivel az a cél, hogy nemzetközileg is igényes, jól kezelhető legyen. Ehhez több szakember segítségét is kérték.

Nagyot mentek az elmúlt évben

Az elmúlt időszakban egyébként jelentősen növekedett a forgalom az oldalon. A 2020-as évben közel 80 százalékos forgalomnövekedést értek el, és az első negyedév eredményei alapján idén sem lassítanak. Növekedésüket jól jellemzi, hogy 84 százalékkal több kézműves terméket sikerült értékesíteni az oldalon a 2019-es évhez képest.

A növekedésben szerepe volt annak is, hogy a koronavírus járvány kedvezett az e-kereskedelemnek, ráadásul a Meskán elérhetők maszkok és egyéb, vírussal kapcsolatos termékek is, de mint Gerő Viktor elárulta, ez a forgalomnak csupán a 4 százalékát jelentette, ezért is számítanak arra, hogy a növekedés tartós marad.

A Meska.hu felülete
A Meska.hu felülete jelenleg

Megemlítette azt is, hogy 2020 első negyedéves eredményeit az idei negyedévvel összehasonlítva 79 százalékkal nőtt az oldal forgalma. A további növekedést online és tévés kampánnyal tervezik támogatni, jövő hétfőtől például a Duna World tévécsatornán is láthatók lesznek a reklámjaik.

A Meska.hu 2008-ban kezdte meg működését, hogy a kézműves szektorban az eladók és a vevők egymásra találását segítse. Megalapítása óta Magyarország egyik leglátogatottabb kézműves-design weboldalává fejlődött, célkitűzése pedig továbbra is az igényes kézműves alkotások, illetve az előállításukhoz szükséges alapanyagok internetes adásvételi lehetőségének megteremtése. Az oldal célja az is, hogy a kismamák, hátrányos helyzetű emberek, valamint az idősebb korosztály is munkalehetőséghez juthasson igényes kézműves termékek készítésével.

Az oldalt havonta átlagosan közel 400 ezer egyedi látogató keresi fel és több mint ötmillió oldalt tölt le (forrás: Google Analytics). A kezdeti pár száz termékhez képest ma már 4000 kézműves van jelen több mint 130 ezer termékkel. Az oldalon kész termékek mellett egyedi kézműves termékeket is kínálnak egyes kereskedők.

További hírek olvashatók a Media1.hu-n! Ne maradjon le a média világának történéseiről, iratkozzon fel hírlevelünkre és váljon követőnkké a Facebookon is!

Borító: Gerő Viktor, a Vatera egykori vezetője, a Meska.hu társtulajdonosa.
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások