fbpx
Részlet a Telex „A szemét útja a Tiszán: Ukrajnától Magyarországig” című videójából.

A Telex és a Direkt36 munkatársai kapták a Minőségi Újságírás Díját

A további kiemelt anyagok között szerepel a Nyugat.hu, a Mérce és a Qubit egy-egy írása is.

A Minőségi Újságírás Díj zsűrije ritkán alkalmazott eszközként a díj megosztása mellett döntött a márciusi pályázatok elbírálásakor – olvasható a Főszerkesztők Fóruma közleményében.

A nyertesek:

Lengyel-Szabó Péter, Nyilas Gergely, Szilágyi Máté és Simor Dániel, akik a Telex.hu-n megjelent, a Kárpátaljáról importált tiszai szennyezést bemutató riportjukért kapták a díjat.

Panyi Szabolcs a Direkt36-on megjelentetett, a Magyarország kínai közeledése mögötti titkosszolgálati szálakról szóló írásáért kapta az elismerést.

A két szerkesztőség munkatársai 200.000 forint jutalomban részesülnek, jelen esetben 100.000-100.000 forintos arányban megosztva.

A zsűri további három munkát is kiemelt:

Kocsis Árpád Mércén megjelent írását Jair Bolsanaro felemelkedéséről és a brazil belpolitika elmúlt fél évtizedéről,

Szilágyi József, a szombathelyi Nyugat.hu munkatársának a Vas megyei hulladékgazdálkodási biznisz mögött komplex anomáliákat feltáró publikációját,

Továbbá Bodnár Zsolt Qubit.hu-n megjelent cikkét, melynek témája a Fudan Egyetem magyar és kínai állami hátszelének a magyar felsőoktatásra gyakorolt lehetséges hatása.

A Minőségi Újságírásért Díj zsűrijének tagjai: Veiszer Alinda, Both Vilmos, Weyer Balázs, Varró Szilvia, Hermann Irén, Nyáry Krisztián és Dudás Gergely, az elismerést a Hírkereső és a European Federation of Journalists támogatja.

A zsűri a 2021. áprilisi díjra 2021. május 4-ig várja a nevezéseket a [email protected] címen – zárul a közlemény.

Kiemelt kép: YouTube
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások