fbpx
A DIGI budapesti, Váci úti bejárata

Aláírták: Tulajdonost válthat a DIGI Magyarország

A 4iG megvásárolhatja a DIGI magyarországi vállalatcsoportját, ehhez alá is írták az előzetes megállapodást.
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: tumblr
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: whatsapp
Megosztás itt: skype
Megosztás itt: email

Előzetes megállapodást kötött a 4iG Nyrt. a román RCS & RDS konzorcium tulajdonában lévő DIGI Csoport magyar érdekeltségeinek a megvásárlásáról – közölte a 4iG az MTI-vel hétfőn.

Így a 4iG tulajdonába kerülhet a DIGI Távközlési Szolgáltató Kft. és leányvállalatai, az Invitel Zrt. és az ITV Zrt. is.

Mint írták, a DIGI az egyik vezető távközlési szolgáltató Magyarországon, amelynek megszerzése jól illeszkedne a 4iG telekommunikációs piacon bejelentett növekedési terveibe, illetve az Antenna Hungáriával tervezett nemzeti távközlési platform létrehozásába.

A Budapesti és a Bukaresti Értéktőzsde honlapján bejelentett ügylettel a 4iG 100 százalékos tulajdont szerezne Magyarország vezető telekommunikációs és médiaszolgáltató vállalatcsoportjában. A tervezett tranzakció a társaságok átvilágítását, a végleges adásvételi szerződés aláírását és a szükséges hatósági eljárásokat követően szeptember végéig zárulhat – közölték.

4iG
4iG

Épp a múlt héten robbant ki botrány a DIGI-nél, miután a Media1 megírta: a DIGI hálózatán tömegesen előforduló jelenség, hogy nem kódolták le a televíziós jelfolyamot, ezért olyanok is láthatják mintegy 130 tévécsatorna adását, akik nem fizetnek ezért. Az ügy miatt nemzetközi botrány robbant ki, és a megkárosított tévétársaságok azt tervezik, hogy évekre visszamenőleg követelik az elmaradt kábeldíjat a szolgáltatótól azon végpontok becsült száma alapján, ahol nem volt meg az elvárt kódolás.

A DIGI tagadja, hogy a hálózata érintett lenne a kódolási botrányban, de a Media1 forrásai több településen is tapasztalták a problémát, hogy hiányzik a kódolás, valamint rendelkezünk a szükséges bizonyítékokkal.

Frissítés 2021.03.30

Közleményt adott ki a DIGI Csoport, melyben arról ír, hogy az ügylet várhatóan 2021 szeptemberében zárulhat, de az még meghiúsulhat. Részletek a különálló hírünkben olvashatók.

Erről részletesebben itt írtunk.

Borító: A DIGI budapesti, Váci úti bejárata. Fotó: Ladányi András, Media1
Szóljon hozzá!