fbpx
Vujity Tvrtko Hawaii-on

Hawaii-ról kapcsoltuk Vujity Tvrtkót és fiát: „Olyan, mintha saját tévéműsorunk lenne”

A Pulitzer-emlékdíjas ismert tévés tavaly ősszel költözött el családjával Magyarországról a Hawaii-szigetekre. Bár az álomszép szigetvilág miliője pihenteti őt, most is folyamatosan dolgozik, ugyanis például a Facebookon fizetős esteket tart, és saját gyártású helyi kisfilmeket tesz közzé. A Media1 műsora többek között ennek hátteréről is kérdezte Tvrtkót és fiát, Vujity-Zsolnay Barnabást, aki maga is részt vesz a filmek elkészítésében.

Vujity Tvrtko és fia, Vujity-Zsolnay Barnabás a Media1 hétfő esti, március 22-i adásának volt a vendége.

Elmesélték a műsorban, milyen az élet Hawaii-on, majd szakmai tapasztalataikat is megosztották velünk annak kapcsán, hogy a Facebookra saját tévéműsort forgattak és azt egy Facebook-est alkalmával mutatták be.

A beszélgetésből kiderül, milyen buktatókkal találkoztak és miért izgalmas a műsorgyártás eme módja, amikor a nagy tévétársaságokat kihagyva teljesen magukra vannak hagyatkozva a filmek elkészítésekor. Sok kulisszatitkot is elárultak arról, hogyan készültek az ALOHA-kisfilmek, melyek jótékony célt szolgáltak.

Az első egyórás Facebook-est filmjeit korábban magam is megnéztem: az est 10 pont köré épülve mutatta be a szigetvilág legfontosabb vagy épp legérdekesebb részeit, a modern városi résztől kezdve a vidékiesebb területekig, ahol egy kiszuperált sárga lakókocsiból árulják a sült rákokat, de eközben láthatjuk azt is, ahogyan a Vujity-Zsolnay család fára mászik és meglékel egy kókuszdiót, vagy az otthonukat, de megmutatták a sziget manapság kevésbé vidám arcát is. Vujity Tvrtko filmjében előkerültek a családtagok is, akik saját szemszögükből mesélték el, mit szeretnek a szigeten. Az egyórás műsor egyszerre személyes utazási magazinműsor és szocioriport, amiből az is kiderül, mi történt most a szigettel, amióta a járvány teljesen megváltoztatta a világot, de láthatjuk benne azt is, milyen volt a McDonald’s arculata régen, és megismerhetünk néhány különleges, a szigeten élő magyart és történetüket is.

Az interjúban Tvrtko – aki egyébként továbbra is dolgozik az ATV riportereként is – megemlítette azt is, hogy már gőzerővel dolgoznak azon, hogy Húsvétkor is minden rendben legyen a következő Facebook-estjükön, majd elmondták,  milyenek lesznek az újabb filmek és mennyiben lesz más az este, mint az első alkalommal.

Tvrtko kérdésre válaszolva elmondta azt is, hogy milyen a médiahelyzet Hawaii-on, de sok más érdekesség is kiderül a beszélgetésből az Egyesült Államok legfiatalabb államáról és az ott élő emberekről, sőt még a reklámpiac is szóba került.

Beszélgetésünkről ezúttal nem csak audio, hanem videófelvétel is készült, ami itt látható.

Ha csak a hangfelvételt szeretné meghallgatni, azt is megteheti, de akár le is töltheti azt.

Iratkozzon fel a Media1 hírlevelére és RSS csatornájára, hogy ne maradjon le a legújabb tartalmainkról! Kövessen bennünket Facebookon is, ahol időnként exkluzív tartalmakat is közzéteszünk. A Media1 műsorait megtalálja az iTunes-on és a Spotify-on is, ahol feliratkozhat a műsorokra, hogy ne maradjon le a következő adásokról sem.

További tartalmakért nézzen szét a Media1.hu-n!

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások