fbpx
Hundub

1 forintért vált meg a Hundub 1 milliós üzletrészétől a belize-i offshore cég

Úgy tűnik, gyorsan akart szabadulni a Murmurati Limited a Facebook magyar hasonmását üzemeltető cégből, mert nagyon alacsony áron adta át az üzletrészét.

A Facebook „magyar hasonmása” január közepén tette közzé, hogy változás történt a Hundub Kft.-ben, amit azzal magyarázott, hogy sok sajtótámadást kapott. Azt viszont eddig nem lehetett tudni, hogy mennyi volt a vételár.

Az Alfahír most cégbírósági iratok között fellelt üzletrész-átruházási szerződés alapján írta meg, hogy belize-i offshore cég, a Murmurati Limited mindössze egyetlen forintért adta el 1 millió forint névértékű üzletrészét Pál Csabának, a Hundub többségi tulajdonosának.

A lap hozzátette, hogy a január 22-i taggyűlésre szóló meghívót a belize-i offshore cég kézbesítési megbízottja átvette, de a cég képviselője, Deák Árpád János a dokumentumok szerint nem jelent meg, ezért csak részben történt meg az üzletrészek átruházása. Kollár Szabolcsnak is volt 1 milliós üzletrésze, de azt már magasabb, igaz, nem sokkal komolyabb összegért, 10 ezer, azaz tízezer forintért vette meg Pál Csaba.

Pál Csaba, a Hundub megalapítója
Pál Csaba, a Hundub megalapítója. Fotó: YouTube

Így történt, hogy Pál Csaba az összesen kétmilliós üzletrészhez 10.001 forintért, tízezer-egy forintért jutott.

A Hundub egyébként székhelyet is váltott, a Debrecen Piac utcai székhelyét lecserélve a Mikszáth utcába, egy könyvelőiroda címére került.

A Hundub körül a kezdetektől fogva sok aggály merült fel. A Media1 foglalkozott például azzal, hogy az oldal kódja közel sem tűnik eredetinek, pedig Pál Csaba váltig állította, hogy az oldal teljes egészében az ő fejlesztése. A Telex pedig arról írt, hogy a közösségi médiás felület sebezhető és gyerekpornót is találtak rajta a sebezhetőség kihasználásával. Maga az oldal rendszeresen le is állt az indulása után.

hundub kormányinfó
Kormányinfó oldal a Hundubon.

A Hundubbal kapcsolatos korábbi írásainkat itt olvashatják.

További híreket talál a Media1.hu-n!

Borító: Hundub
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások