fbpx
Bloomberg

Magyarországra jön a Bloomberg

A Media1 értesülése szerint már a héten találkozhatnak az ismert amerikai médiamárka egyes tartalmaival a magyar olvasók.

A Media1.hu információi szerint több hónapos előkészítés követően lép be a magyar médiapiacra a Bloomberg, a világ legismertebb médiamárkáinak egyike.

A Bloomberg korábban fejvadászok és közvetítők segítségével különböző meghatározó magyarországi lapok, például a HVG és a 24.hu munkatársaival is tárgyalásokat folytatott szigorú titoktartási kötelezettség aláírása mellett. Végül a Bloomberg egy magyarországi partnerrel kötött megállapodást, akik ténylegesen megjelenítik majd a Bloomberg tartalmait.

Kétrétű megállapodást kötött a Bloomberg a magyar partnerrel

Értesülésünk szerint a Bloomberg magyarországi megjelenése kételemű lesz.

Egyrészt magyarul lehet majd elolvasni a Bloomberg egyes tartalmait, másrészt magyarországi partnerük saját magyarországi tartalmat is előállít majd a Bloomberg neve alatt.

Az együttműködés nem csak cikkekre vonatkozik, ugyanis a Bloomberg erős digitális lábakkal is rendelkezik, van például műholdon is elérhető tévécsatornájuk (Bloomberg TV) is, így néhány videós tartalmuk is elérhető lesz magyarul.

Bloomberg
Bloomberg
Fotó: Shutterstock

Úgy tudjuk, a Bloomberg egyes tartalmai már a héten megjelennek magyar nyelven. Lapunk kereste a Bloomberget is az ügyben kérdésekkel – ha reagálnak, akkor erre még visszatérünk. Információinkat ugyanakkor az ügyben érintett több forrás is megerősítette már informálisan, és az indulás 100 százalékos bizonyosságúnak mondható.

1981 óta a piacon

A Bloomberg az üzleti élet egyik legmeghatározóbb információforrása, a világ egyik legnagyobb, és leghitelesebb gazdasági médiumának számít. Nevét a céget 1981-ben megalapító Michael Rubens Bloomberg üzletemberről kapta, aki 2002 és 2013 között New York polgármestere is volt.

Michael Rubens Bloomberg, a Bloomberg alapítója és New York volt polgármestere
Michael Rubens Bloomberg, a Bloomberg alapítója és New York volt polgármestere
Fotó: Shutterstock

A Bloomberg az 1980-es években pénzügyi adatszolgáltatóként indult, mely valós idejű információkat közvetít pénzügyi adatok elérésére és elemzésére. A Bloomberg 1981-es indulásakor már az internet elterjedése előtt forradalmasította a piaci információk terjedését, ilyen szolgáltatás volt például a Bloomberg Terminal, mely átláthatóságot hozott a pénzügyi piacokra az egységes adatelemzésnek és információszolgáltatásnak köszönhetően. A Bloomberg Newst eredetileg a Bloomberg Terminal szolgáltatás továbbfejlesztése érdekében hozták létre, és eleinte csak a szolgáltatásra előfizető közönség tájékoztatására szolgált. 2000-ben viszont már 2300 szerzőt foglalkoztattak több mint száz országban világszerte, híreik pedig ma már a Terminalon túl saját tévécsatornájukon, rádiójukon, két nyomtatott lapjukon és a Bloomberg.com-on is elérhetők.

A Bloomberg magyarországi megjelenése mindössze néhány héttel előzi meg a német közszolgálati Deutsche Wellét, mely áprilistól szintén jelentkezik majd magyar tartalmakkal.

Frissítés 13:24

Kiderült, ki lett a Bloomberg hazai partnere

A Media1 megtudta időközben azt is, hogy a 168 Óra és 168.hu lett a Bloomberg magyarországi partnere. Erről különálló cikkünkben írunk részletesen, miután Milkovics Pál, a hetilap tulajdonosa ezt megerősítette.

További hírek találhatók a Media1.hu-n! Feliratkozhat napi hírlevelünkre és Facebook-oldalunkra, valamint Twitter-csatornánkra, hogy ne maradjon le a legfrissebb történésekről!

Borító: Unsplash
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások