fbpx
Murányi Marcell

Meghalt Murányi Marcell, a Népszabadság és a Blikk egykori főszerkesztője

Az újságíró mindössze 54 éves volt.
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: tumblr
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: whatsapp
Megosztás itt: skype
Megosztás itt: email

A Media1 információi szerint Murányi Marcell szombaton kerékpározás közben rosszul lett: tragikus hirtelenséggel megállt a szíve. Ezt követően Murányit megpróbálták újraéleszteni, illetve hosszan küzdöttek az életéért egy kórházban, de az újságíró a mai napon elhunyt.

Információinkat egy, a gyászoló családhoz közelálló forrás is megerősítette.

Murányi Marcell 1967. január 16-án született. Pályája elején a Mai Napnál dolgozott, 2002-től a Vasárnapi Blikknél folytatta karrierjét. 2006-tól a Blikk főszerkesztője volt, 2014-től lett a Népszabadság főszerkesztője.

E pozíciójáról azután mondott le, hogy 2015 márciusában halálos kimenetelű balesetet okozott autójával, amikor 30 kilométeres sebességgel haladva figyelmetlenül elsodort egy, az autó holtterében közlekedő kerékpárost, aki olyan súlyos koponyasérülést szenvedett, hogy hetekkel később kórházban elhunyt.

Murányi a Népszabadság éléről történő távozását követően 2017 tavaszáig a Magyar Szocialista Párt kommunikációs igazgatója volt.  Az elmúlt időszakban a zuglói kerületi médiacéget igazgatta, valamint a zuglói polgármester tanácsadója volt.

(Frissítés 18:00: Mostanra a család is megerősítette a halálhírt az MTI-n keresztül.)

Borító: Murányi Marcell az ATV Egyenes beszéd című műsorában korábban.
Szóljon hozzá!