fbpx
Breuer Péter, a Heti TV Pirkadat című műsorának műsorvezetője, a Heti TV tulajdonosa

Felmondta Erzsébetváros a Heti TV nevű zsidó televízió szerződéseit

Erről Breuer Péter újságíró, a Heti TV tulajdonosa beszélt a Neokohn nevű zsidóportálnak. A kerület az Orbán-kormány az önkormányzatokat rossz pénzügyi helyzetbe hozó intézkedéseit említette indokként, de Breuer szerint másról van szó.

Breuer Péter, a csatorna tulajdonosa és működtetője elmondta a Neokohn.hu-nak, hogy Budapest VII. kerületének vezetése felmondta a velük kötött ingatlanhasználati szerződést, arra hivatkozva, hogy a kerület másként kívánja hasznosítani a Wesselényi utcában található ingatlant.

Breuer ezt láthatóan nehezményezi. Azt mondta:

„nem szép dolog utcára tenni Európa egyetlen zsidó televízióját.”

A Heti TV tulajdonosa megemlítette azt is, hogy az előző, a fideszes vezetés sokkal együttműködőbb volt vele, hisz 5 millió forinttal támogatták az Erzsébetvárosi Híradót. Az új vezetés ezt a támogatási összeget leszállította 2 millióra, majd később teljesen megvonták tőle a támogatást.

Breuer a HírTV-be is elment a minap, ahol Niedermüller Pétert, a kerület DK-s polgármesterét hibáztatta és azt állította, hogy ki akarják tenni az utcára a csatornát, méghozzá azért, mert nem akarja behívni a Jobbik képviselőit a műsoraiba. Breuer azt mondta, egy zsidó televíziónak a zsidó negyedben a helye, ezért nem akar elköltözni onnan. Azt mondta: „ezek mindenre képesek”. A médiatulajdonos azt mondta, a Klubrádió körüli történésekre figyel most mindenki, míg a Heti TV ügye nem kap elég médiafigyelmet.

Erzsébetváros egyébként azzal indokolta a lépéseket, hogy a kormány az önkormányzatokat érintő intézkedései nagyon nehéz pénzügyi helyzetbe hozták a kerületet, ezért pályázatot írnak ki a helyszínre annak hasznosítása érdekében. Breuer viszont azt mondja erre, ő is pályázatot adott be, és állítólag jobb, magasabb ajánlatot tett, mint a többi pályázó, de még így is ki akarják tenni őt.

A Heti TV-ről itt található a Media1 korábbi részletes cikke, amit akkor írtunk, amikor Breuer Péter arról nyilatkozott lapunkról, pályázik a Civil Rádió egykori rádiós frekvenciájára, az FM98-ra. Később azonban Breuer Péter egy otthonában történt kisebb balesetére, elesésből adódó szédülésre hivatkozva nem adta be az állítólag majdnem teljesen kész pályázatot a Médiatanácsnak.

Breuer Péter egyébként kivétel nélkül mindig a legelső sorban ül a kormányinfókon, de azt mondta erről a Media1-nek korábban, ezt azért csinálja, hogy megjegyezzék az arcát, ez ilyen személyes márkaépítési stratégia.

Borító: Breuer Péter, a Heti TV tulajdonosa a Pirkadat című műsorban
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások