fbpx
A Klubrádió hallgatottsága péntek este, 16:45 után

Pillanatok alatt kiütötte a Klubrádió a Rádió 1-et és az összes magyarországi rádiót

Rekordot döntött péntek késő délután a Klubrádió internetes hallgatottsága, mellyel még olyan kereskedelmi rádiós nagyágyúkat is megelőzött mint a Rádió 1, a Retro Rádió, a Sláger FM, vagy épp az állami Kossuth és a Petőfi Rádió – ezt a Media1 a hazai internetes rádiók hallgatottságát szerverkapcsolati adatok alapján mérő Onlinestream.Live nevű internetes weboldal üzemeltetőjétől tudta meg.

Demonstrációt tartott péntek délután 16:45-kor a Klubrádió a vasárnap éjszaka bekövetkező frekvenciavesztésének, az FM-sávról történő kiűzésének főpróbájaként.

Néhány másodpercre tiltakozásuk jeleként sistergő hanggal illusztrálták az FM 92,9 MHz-en, mivel fognak találkozni a hallgatók hétfőn 0 órát követően az NMHH Médiatanács döntésének következtében. A sistergő hang előtt Bolgár György, a Klubrádió legismertebb műsora, az FM frekvencián ma utoljára sugárzott Megbeszéljük műsorvezetője arra kérte a hallgatóságot, kapcsolják be azonnal az online adást, hogy így fejezzék ki tiltakozásukat és így gyakorolják azt, amit hétfőtől tenniük kell, ha el akarják érni a Klub műsorait, illetve tartsanak egy terheléstesztet a szerverrel.

Barócsi Dénes, a hazai internetes rádiókat összegyűjtő és ezek hallgatottságát szerveradatok segítségével mérő Onlinestream.live üzemeltetője a Media1 érdeklődésére elmondta: a Klubrádió internetes streamingjének letöltésszáma látványosan megnövekedett, az egyidejű kapcsolatok száma 24.885-re emelkedett.

A Klubrádió hallgatottságának alakulása
A Klubrádió hallgatottságának alakulása
A Klubrádió és a Retro Rádió hallgatottsága a netes streamingadatok alapján
A Klubrádió és a Retro Rádió hallgatottsága a netes streamingadatok alapján

Barócsi Dénes egy ábrát is megosztott velünk, amelyen az látszik, hogy még az összesített, valamennyi rádió együttes kapcsolódási számát tartalmazó adatokban is érződött a Klubrádió „demonstrációja”.

Online rádióhallgatottság alakulása
Online rádióhallgatottság alakulása 2021. február 12-én. Forrás: onlinestream.live

Ezt követően a Klubrádió volt egy ideig Magyarország leghallgatottabb netrádiója, és még olyan, frekvencián is jelenlévő piaci nagyágyúkat is megelőztek vele mint a Mészáros Lőrinc közeli kereskedelmi rádió, a Rádió 1, valamint a fideszes médiaholdinghoz tartozó országos Retro Rádió, vagy épp az állami Petőfi Rádió és a Best FM zenei rádió streaming kapcsolatainak száma.

2021. február 12-én, a Klubrádió és a többi internetes rádió hallgatottságának alakulása az Onlinestream.live adatai alapján
2021. február 12-én, a Klubrádió és a többi internetes rádió hallgatottságának alakulása az Onlinestream.live adatai alapján

A főpróba tehát meglehetősen jól sikerült, bár az majd hosszútávon derül ki, ez mennyire alakul így tartósan is. Biztató lehet mindenesetre, hogy még órákkal később is top3-ban van a Klubrádió, vagyis úgy tűnik, a rádióhallgatók a demonstráció után sem kapcsoltak el a klubradio.hu streamingjéről.

A Klubrádió ma délután kapott egy óriási reményt, biztatást arra, hogy „szamizdat internetes rádióként” megmutathatja, hogy nem hagyja magába fojtani a szót a vele szemben felsorakozó, vele több mint tíz éve tartó vitában lévő, kizárólag a Fidesz által megszavazott tagokból álló Médiatanács által.

A Klubrádiót vasárnap este, 23:59-kor kell lekapcsolni a Budapest 92,9 MHz-es frekvenciájáról. A rádió több órán át tartó élő műsorral készül történetének e mindenképpen meghatározónak mondható pillanatára.

A Media1 a lekapcsolást követően, február 15-én, hétfő este 19 órától Rozgonyi Krisztinával, a Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH) 2010-ben, a Fidesz hatalomra kerülésekor lemondott és azóta a nemzetközi életben tevékenykedő elnökével készült hangzóinterjút közöl, és az interjú a Budapest-Belváros  FM 87,6 MHz-en (Spirit FM) is hallható lesz. A hírközlési hatóság volt elnökével készült interjúból kiderül, mit gondol az NHH volt elnöke arról,  ami a Klubrádióval és a magyarországi rádiós piaccal történt az elmúlt években, és átbeszéljük, mit gondol a magyarországi médiaszabályozásról.

Ha nem tudja, hogyan hallgathatja hétfőtől a Klubrádiót, a klubradio.hu/atallas címen ezt bemutató videókat és leírásokat, segédanyagokat talál.

További hírek és cikkek találhatók a Media1.hu oldalon! Feliratkozhat napi hírlevelünkre, követhet bennünket a Facebookon vagy RSS-sel, hogy ne maradjon le a legfrissebb tartalmainkról.

Borító: A Klubrádió hallgatottsága péntek este, 16:45 után az Onlinestream.live internetes oldal szerverkapcsolatokon alapuló mérése alapján
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások